Автор
Woman.bg

Писмото, което бащата на Кралица Елизабет пише за сватбата й

На 20-ти ноември се навършиха 68 години от сватбата на Кралица Елизабет и едно от най-красивите неща, останали от този ден във времето, е прочувственото писмо, което баща ѝ, Крал Джордж VI, написва.

За всеки баща е трудно да даде ръката на "момиченцето" си, затова сватбеният ден е освен с радост е съпроводен и с нотка на тъга.

"Бях толкова горд и развълнуван, когато вървяхме до олтара, но когато пуснах ръката ти, усетих че губя нещо много, много ценно.

Ти беше толкова спокойна, по време на церемонията и беше толкова убедена в думите си... Тогава разбрах, че всичко е наред.

С майка ти те отгледахме с много любов и внимание. Знаеш колко я обичам и колко е прекрасна тя за мен, както си и ти сега.

Сигурен съм, че винаги мога да разчитам на теб и Филип. Вие ще продължите делото ни.

Днес ти напускаш дома ни и сега ще бъде толкова празен без теб. Но не забравяй, че винаги си добре дошла. Къщата, в която си отгледана, е и твоя. Връщай се, колкото се може по-често. Знам, че си много щастлива с Филип и това е прекрасно, но моля те не забравяй своя любящ и предан баща.“

За жалост, четири години по-късно Крал Джордж VI е застигнат от внезапна смърт, докато Елизабет е на пътешествие в Кения заедно със съпруга си.

На 25-годишна възраст Елизабет е провъзгласена за Кралица на Англия, а сега, 64 години по-късно, е най-дълго управляващият владетел в историята на Великобритания.