Автор
Woman.bg

Playmate Story: Депортираха мъжа ми, докато раждах

Мама е Плеймейтка! Малко са децата, които могат да кажат това за майките си, но малчуганите, които сутрин се будят до горещите кандидат плеймейтки Ива и Марешка са точно от тези деца.

И съвсем извън светлината на прожекторите и голите корици, решихме да се срещнем с момичетата, за които голите фотосесии и отглеждането на деца вървят ръка за ръка в приключението им, наречено живот. А то понякога е трогателно, тъжно и даже - нечестно.

Колко струва да отглеждаш един малчуган вкъщи и как смятат да помогнат на демографския ръст на страната ни, това са само част от темите, за които си говорим с Ива и Марешка - горещи красавици, майки и едни от любимите ни кандидатки за титлата Мис Плеймейт. Стискаме им палци на финала утре, който ще се състои в столичния клуб Мегами!

Марешка няма нищо общо с Веселин Марешки, но пък ни разказа повече от интригуваща история!

И така - ето какво мислят Ива и Марешка за майчинството в едно откровено блиц интервю:

-Момичета, ще ни споделите ли колко деца имате и на каква възраст станахте майки?

(Ива) - На 20 г. станах майка, а детето ми е на 3 години.

(Марешка) - Имам едно дете, синче на 3 години.

-А каква е цената на това да бъдеш родител - от какво се лишихте и колко пари месечно са необходими на една майка, за да отглежда спокойно детето си според вас?

(Ива) - Единствено от спонтанните пътувания се чувствам лишена. (Смее се). Няма определена сума, всичко зависи от стандарта , мисленето и разбирането. Има много деца израснали в крайна бедност, но стават велики хора, а има и такива, които се къпят в изобилие и не става нищо от тях.

(Марешка) - Аз прекалено рано пораснах. Още не бях виждала нощния живот и не знаех какво представлява да имаш отговорност за някой друг - лиших се от удобствата и луксозния живот у дома си в името на Любовта и мечтата ми да имам свое семейство. Въпреки всичко баща ми помогна с много от финансите. Да имаш дете не е евтино. Не мога да преброя колко, но повече от това, което аз харча на месец за себе си.

- Задължение или забавление е майчинството, как го приемате вие?

(Ива) - Ха-ха и двете! За мен лично повече е забавление. Винаги има на какво да ни научат децата.

(Марешка) - Да си майка е едно изпитание, да се превъзпиташ наново заедно с новото попълнение. Аз не мога да кажа дали е забавление или задължение. Нямах тази привилегия да взема правата и да се радвам на моето съкровище. Законите бяха на страната на мъжа ми, тъй като неговата религия ме лишава от всякакво присъствие в живота на детето ми.

За Ива майчинството е и отговорност, и забавление!

- Кое беше най-трудно за вас в началото?

(Ива) - Най-трудното беше непрестанното съмнение дали всичко правя както трябва, дали ще съм добра майка. Но когато човек влезе в ритъм, се разсейват всички съмнения.

(Марешка) - Най-труден беше моментът, когато трябваше да раждам синчето ми. Аз бях самотна в болницата и се прибрах сама със сина ми. Така се случиха нещата, че мъжа ми го депортираха, баща ми го заключиха в затвора, а на майка ми почина сестра близначка. И в началото аз сама си гледах детето, четях в Интернет и беше много трудно особено на възраст от скоро навършени 18 години.

-Наистина трогваща история. А как възпитавате децата си?

(Ива) - С много търпение и много любов.

(Марешка) - Когато го родих, 3 месеца го гледах във Варна и заминах за Русия при мъжа ми и роднините обаче вече го нямаше баща ми, който да помага и съм живяла със семейството на мъжа ми, които ме използваха като прислужница и не ми даваха глътка въздух за да се радвам на моето бебе. Бракът ни беше против неговите родители заради което те направиха всичко за да ми го отнемат. Не знам как се възпитава дете. Самата аз не съм имала примерна майка, но винаги си казвах, че няма да повтарям нейните грешки и да приличам на моята.

-Демографският ръст намалява прогресивно. Вие какво подкрепяте повече "едно дете е достатъчно" или "колкото повече, толкова повече"?

(Ива) - Колкото повече толкова по-добре, но в тези времена за някои хора е трудно и едно детенце да отгледат.

(Марешка) - Според мен колкото по-рано, по-добре, по-здраво дете имаш и имаш младостта и силите да го изгледаш. Това че много жени не могат да се наживеят, са глупости. Когато имаш точния човек до себе, можеш да се наживееш с него. Да изгубиш младостта си в дискотеката, според мен е безсмислено. Колкото Бог даде, толкова. Против абортите съм, според мен това е убийство. Да имаш дете е благословия, като си направил грешка приеми последствията, а не бъди страхливец. Страхливите хора не случайно тъпчат на едно място.

*Запазили сме оригиналния словоред, защото за нас е важно да усетите емоцията от интервюто такава, каквато я чухме ние!