Автор
Woman.bg

Племенницата на Даяна, която кралицата мрази

Днешният ни материал е посветен на изящната племенница на покойната Лейди Даяна – Кити Спенсър.

Красива, образована и отдадена на благотворителна дейност, тя би трябвало да е обект на възхищение, но истината е, че според запознати, подобно на Даяна, и Кити е недолюбвана от Елизабет Втора.

Причината за неприязънта е тоталният отказ на 28-годишната дама да живее според правилата на кралското семейство. Без да се съобразява с чужди разбирания за редно и нередно, Кити развива успешна кариера на модел и освен това е щастливо обвързана с 60-годишния моден магнат Майкъл Люис. Сигурно си казвате, че след като няма кръвна връзка с кралицата, не би трябвало Нейно Височество да има претенции към поведението ѝ, но това, че "подобна особа" е първа братовчедка на внуците ѝ, силно разстройвало Елизабет Втора, твърдят британски медии.

Фактите, че Кити позира предизвикателно пред фотообектива, дори и да е за кампания на моден гигант като BVLGARI, и дефилира в понякога по-провокативни тоалети на Седмицата на модата в Милано, в комбинация с неблагоразумието ѝ да се влюби в разведен мъж, който отгоре на всичко може да ѝ бъде и баща, я превръщат в трън в очите на кралицата.

Но максимата – мразена от едни, обичана от други, важи с пълна сила за Кити, която може и да си е навлякла неодобрението на кралицата, но пък се радва на възхищение от страна на мнозина. Симпатизантите на 28-годишната красавица не пестят суперлативи по неин адрес и не пропускат да изкажат възхищението си от младата Спенсър в страницата ѝ в социалната мрежа Instagram.

Като няма как да не се подчертае, че Кити печели почитатели не само с красотата си, но и със смелия дух, криещ се под нежното ѝ и миловидно излъчване, както и с устрема, с който Кити живее живота си, и фактът, че тя не се интересува от чуждото мнение, било то и на кралицата.

View post on Instagram
 

Кити се ражда на 28 декември 1990 година в Лондон. Тя е най-голямото от четирите деца на брата на Лейди Даяна – Ъръл Спенсър, и съпругата му Виктория.

Майката и бащата на Кити се разделят, когато тя е само на седем. След разпада на брака си Виктория се остановява в Кейптаун, ЮАР, в резултат на което детството на Кити преминава в пътувания между Лондон и южноафриканския град.

От втория и третия брак на баща си Кити има още четири братя и сестри.

View post on Instagram
 

Племенницата на Даяна завършва средното си образование в ЮАР, след което учи психология, политология и английска литература в Университета на Кейптаун. Записва и история на изкуството във Флоренция, Италия. Завършва ѝ магистратура по мениджмънт на луксозни продукти в Европейското бизнес училище в Лондон.

Окончателно се завръща на Острова, когато е на 22 години и оттогава до днес медиите непрестанно следят живота на Кити под лупа и посвещават дълги материали за бунтарския ѝ начин на живот.

View post on Instagram
 

Кариерата на модел

Когато Кити е едва на годинка, се появява на корицата на Harper's Bazaar UK заедно с майка си. Официално светът на модата отваря вратите си за племенницата на Даяна, когато тя е едва на 15 години.

Тя бързо се превръща в любимка на модното дуо Доминико Долче и Стефано Габана и няколко поредни години дефилира на ревютата на Dolce & Gabbana.

View post on Instagram
 

Става лице на BVLGARI и позира за редица модни издания, сред които корицата на японския Voguе, на тази на руския Elle, испанският Marie Claire, мексиканската Grazia и бразилския L'Officiel.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Благотворителност и жълти медии

Кити в действителност обича да се забавлява, но освен това тя се занимава усилено и с благотворителна дейност, подобно на знаменитата си леля. Сред каузите, на които се е отдала, е и кампания за събиране на средства за млади хора, останали без покрив над главата си. Спенсър помага и за набирането на 310 000 лева за фондацията на сър Елтън Джон, бореща се срещу разпространението на СПИН. Красивата русокоска събира средства и за британската неправителствена организация "Спасете децата".

View post on Instagram
 

И въпреки всичко изброено до тук за пресата най-интересен си остава личният живот на племенницата на Даяна и той винаги е разискван на дълго и на широко на първите страници на таблоидите на Острова.

Причината? Кити винаги е била привлечена от по-възрастни мъже.

В продължение на четири години тя излизаше с 20 години по-възрастния от нея строителен магнат Николо Баратиери, като злите езици дори твърдят, че всъщност връзката им датира от по-рано, отколкото официално се твърди, и именно тя е и причината за развода на бизнесмена.

Пътищата на двамата обаче се разделят и днес Баратиери е с 53-годишната актриса Лиз Хърли, а Кити е във връзка с 60-годишния Майкъл Люис. Двамата дълго време криеха отношенията си от любопитните очи ( и фотообективи на британските папараци), но преди броени дни те успяха да ги издебнат и фотографират, докато се разхождат, хванати за ръце.

Красивата и лъчезарна Кити несъмнено е дама, която не може да остане незабелязана. Това в комбинация с непокорството и благородството, които притежава, кара мнозина открито да я сравняват с леля ѝ и дори да я наричат "новата Даяна". А вие, дами, намирате ли прилика между двете представителки на фамилия Спенсър?

View post on Instagram