По женски с модела Вероника Стефанова: На урок по балет (Видео)

Тя е Вероника Стефанова и е носителка на титлата „Мис Свят България“ за 2017 година. Чаровната блондинка, която е модел, често се изявява на модния подиум у нас, а и в чужбина. Участвала е няколко пъти на Седмицата на модата в Милано. Вероника ни заведе в залата по балет, за да ни разкаже малко повече за магията на това изкуство, както и да ни покаже как протича една нейна тренировка.

"Освен мечтата ми да стана модел и да отида на "Мис Свят", другата ми мечта беше да бъда балерина. И затова удоволствието сега е голямо", споделя пред нашата камера Вероника.

Чаровната блондинка се яви на конкурса "Мис Свят" през 2017-а. На големия моден форум тя смая мнозина с танц, който бе подготвила заедно със своята учителка по балет - Ваня Рошкова. "Отзивите за моя танц бяха много положителни. Спомням си, че момичетата от другите държави ми казваха, че съм като лебед и че изглеждам като "приказната Елза", с усмивка ни разказва Вероника.

И макар че не е професионална балерина, тя се старае да тренира редовно в залaта. Като почитател на танците, разбира се, е гледала филмите "Черният лебед" и "Матилда". А за това действително ли е толкова трудно това изкуство моделката споделя:

"Балетът е начин на живот. Това, което се вижда на сцената, е плод на голям труд, на много репетиции. Изискват се много усилия и поддържане на форма. Професионалните балерини отдават живота си на тази професия, както и моделите. Ние също спазваме определени критерии", казва Вероника.

"Насладата от танца е голяма. Аз се чувствам красива, докато танцувам", уверява тя и допълва: "Балетният клас е един час, но аз го усещам като няколко минути".

Любимият ѝ спектакъл е "Лебедово езеро". Вечна класика в балетното изкуство!

Вероника Стефанова ни заведе в залата по балет. Вижте интервюто с нея тук: