Автор
Woman.bg

Понякога не е виновна бавачката, а развратният ви съпруг

Представете си събота вечер. Майката си е уредила дългоочаквана вечер навън с приятелки, а таткото и бавачката остават у дома с детето. Всеки е зает със задълженията си – младото момиче с грижите за палавото хлапе, а таткото с... каквото му се прави.

Дотук нищо притеснително. Освен ако не се окаже, че на бащата му се прави нещо с едва навършилата 18 години бавачка. Какъвто е случаят на Мелани, дошла от Германия да учи в Англия. За да се издържа, докато следва, младата девойка се грижи за детето на заможно семейство в Йорк и живее в дома им, спестявайки парите, които иначе би дала за наем.

За 18-годишното момиче излизането по женски на шефката ѝ е ужасно събитие, създаващо у нея притеснение, съпроводено от пресъхване на устата и нервни тикове. Причината е, че тя отново е сама с шефа си и е изправена пред нелеката задача да отклонява опитите на работодателя си да преспи с нея. Тя не желае да си ляга с него, но не може и да го отблъсне грубо или да го издаде на съпругата му, тъй като ще бъде уволнена. Все пак кой ще ѝ повярва. Не и жена му, след като е нейната дума – на непозната германка, срещу неговата.

"От самото начало бащата успя да ме накара да се чувствам неудобно", спомня си Мелани. "Той постоянно търсеше причина да ме докосва. Прегръщаше ме и ме галеше по гърба, когато ме поздравяваше сутрин. Правеше го дори, когато съпругата му бе там", споделя момичето.

"Жена му е от дамите, силно вглъбени в своя собствен свят, и според мен дори не забелязва начина, по който той се държи с мен. Първоначално и аз се успокоявах, че си въобразявам и всъщност няма нищо притеснително в отношението на шефа ми. Но това самоуспокоение действаше до онази злополучна петък вечер, когато останахме за първи път сами вкъщи. Тогава той започна настоятелно и дори агресивно да демонстрира интереса си към мен. Дори опита да ме целуне. Аз го отблъснах, а той отговори да не се впрягам, че се държи така с всичките си приятелки. Просто бил "по-дружелюбен тип човек". Въпреки че му обясних, че подобно поведение не ми е приятно, той продължава да упражнява такъв, бих го нарекла сексуален тормоз, към мен, всеки път, когато останем сами", искрена е Мелани.

Младата дама не се е оплаква на шефката си, защото е сигурна, че ще бъде уволнена, ако го направи. Търси си нова работа, но докато това се случи, няма как да напусне настоящата, защото се нуждае от парите и покрива над главата, който сегашните ѝ работодатели ѝ осигуряват.

Това не единственият подобен случай. Мелани разкрива, че има редица бавачки, с които се запознава на детската площадка, подложени на сходен тормоз от бащите на малчуганите, за които се грижат.

"Една вечер, когато се връщах от тоалетна, пред стаята ми ме чакаше шефът ми, чието детенце се бе родило преди дни. Той стоеше в тъмното напълно гол и без да каже нищо се взираше в мен. Аз се вцепених, когато го видях, и след известно мълчание, просто извиках: "Опсс". Закрих очите си и се опитах да го заобиколя, за да вляза в стаята си. Той не ме спря. Реших, че е инцидент, ходил е насън или нещо подобно. Или поне се опитвах да повярвам, че е така. След няколко нощи обаче случаят се повтори и аз напуснах още на следващия ден", споделя 56-годишната Джанет, която работи като бавачка на новородени.

"След месеци разбрах, че момичето - едва 20 и няколко годишно, което е започнало на мое място, се е сблъскало със същия ужас. Заради възрастта си и неопитността си, тя силно се е уплашила. Сподели, че дори е залостила вратата си със стол, защото се е притеснявала, че той може да нахлуе в стаята ѝ", допълва Джанет. Тя признава, че отчасти се чувства виновна за случилото се. Чуди се дали не е трябвало още след първата вечер да разгласи какво е преживяла, за да не причини мъжът подобно нещо и на бавачките след нея.

Джанет лесно е взела решението да напусне развратния си работодател, защото е родом от Англия и има къде да живее. Много от момичетата, които работят като бавачки, обаче са от други държави и търпят подобно отношение, защото ако се оплачат и ги уволнят, те ще останат буквално на улицата и без пари.

"Има много колежки бавачки, които събират смелост да разкажат на шефките си какво си позволяват мъжете им, само за да чуят, че са лъжкини. Има случаи, когато не им вярват, убедени, че съпругът им е светец, който не би погледнал друга. Някои съпруги оневиняват половинката си, заявявайки, че бавачката го е прелъстила с предизвикателните си дрешки. Трети пък открито твърдят, че не вярват, тъй като бавачката била грозна или не се вписва в типа жени, които благоверният харесва", възмутено споделя Джанет.