Автор
Woman.bg

Попитахме 10 мъже: Кой е твоят идеал за жена? Ето какво ни отговориха те

На прага на най-романтичния празник – празникът на любовта, се обърнахме към няколко симпатични представители на мъжката гилдия на различна възраст и с различна професия вездесъщия и вечен въпрос, гъделичкащ силно женското любопиство откакто свят светува: Кой е твоят идеал за жена?

Господата бяха изключително любезни да ни отделят от времето си и да удовлетворят молбата ни, а отговорите им се оказаха не чак толкова различни един от друг, колкото интригуващи и интересни.

Можем да обобщим, че всички силни половинки харесват усмихнатите, уравновесените, нежните и приветливите дами. Сред фаворитките обаче на повечето от тях се оказват „мацките, които умеят да се забавляват“, както и, забележете, тези, които уважават партньорите си.

И за да не губим повече време, нека да хвърлим око на отговорите на 10-те господа и техните фаворити за женски качества:

Евгений, 22 г. (художник) - "Силата на една жена е усмивката й. Харесвам усмихнатите момичета. Усмивката им те предразполага. Жена, която въпреки трудностите успява да съхрани своята усмивка и умее да се наслаждава на живота."

Борислав, 41 г. (икономист) - "Първо, мъжете са по-доволни както от връзките си, така и от сексуалния си живот, когато партньорките са по-млади от тях. Второ, чувството за хумор е много важно качество за една жена, ако тя иска да привлече вниманието към себе си. Трето, усмивката - жената, която се усмихва, е по-привлекателна. Четвърто - образованието. Мъжете се чувстват по-щастливи, когато партньорката им има добро образование. И пето - жената трябва да е независима. Мъжете търсят момиче, което не зависи икономически от тях."

Владимир (IT мениджър) - "Харесвам, когато жена се държи естествено и е уверена в себе си до степен да не се притеснява, че се отличава от останалите. Това я прави уникална. Безценна."

Мирослав, 35 г. (програмист) - "Жена, която уважава човека до себе си – която го приема такъв какъвто е – която му позволява да бъде себе си – която е с него заради самия него."

Светослав, 47 г. (музикант) - "Усет към красотата. Жена с отворено сърце към красивото и непреходното. Жена, която да цени изкуството и свободата си."

Стефан, 29 г. (таксиметров шофьор) - "Приветливата и мила жена ме привлича. Колкото и да е красива, ако е намръщена и сърдита на целият свят, е, няма как да ме привлече."

Любомир, 33 г. (юрист) - "Вярност, доверие и искреност са качествата, които ме привличат. Отблъсква ме склонността към властност и контрол."

Константин, 41 г. (финансист, алпинист) - "Привличат ме естествените жени, авантюристките, смелите, лудите и, разбира се, мацките, които умеят да се забавляват."

Стоян, 44 г. (оперен певец) - "Идеалната жена може би е красива, умна, образована,талантлива, отдадена и работлива... Но идеалната за "теб" е тази, която ще те направи щастлив и с която заедно ще извървите забранения път към призванието си."

Мартин, 17 г. (ученик) - "Ами моят идeал е... умна, но и красива, сигурна в решенията си, непоколебима и истинска. В смисъл да не е изкуствена и с маска на лицето. Да не се преструва на такава, каквато не е, било то като поведение, или външност, изразена в слагане на филтри, ботокс, силикони и всякакви други глупости по лицето и тялото."