Прословутата американска сексбомба и бивша порнозвезда Миа Халифа за пореден път доказа, че еманципирана жена като нея не може да стои далеч от бойното поле на феминизма...

Халифа, която неотдавна се оттегли от порноиндустрията, за да се посвети на любимата си професия – спортен коментатор, се обяви твърдо в подкрепа на исканията на иранските жени да бъдат допускани до стадионите.

View post on Instagram
 

В страната на аятоласите посещението на спортни съоръжения, зали и стадиони на представителки от нежния пол е абсолютно забранено, дори и в компанията на съпрузите им.

Заради този факт в момента на стадионите в Русия, където Световното по футбол е във вихъра си, има доста банери, които призовават забраната да падне!

View post on Instagram
 

Именно такъв кадър сподели и Халифа, която нито за миг не си поплюва да вземе дейно участие в каквато и да било социална битка, касаеща правата на жените по света.

View post on Instagram
 

В смелия си пост тя разкрива че първата й любов е била не момче, а именно спортен отбор. Това е сред поводите тя да изрази открито своето възмущение и непримиримост към половата дискриминация, налагана в не една или две страни по света по отношение на жените и техните права.

“Спортът е една красива и обединяваща част от живота и никой не бива да бъде лишаван от шанс да го съпреживее”, подчертава Халифа.

View post on Instagram
 

Четете още: Мъже питат, порноактриса отговаря