Пред Woman.bg говори: Моделът Барбара Виторели – красавицата от Буенос Айрес

Тя е настоящата носителка на титлата „Miss Global“. След като спечели първо място, се окичи с короната от конкурса за красота, който се проведе в Камбоджа в края на 2017-а. Тогава 26-годишната брюнетка успя да стигне до първото място, побеждавайки 59 претендентки.

Барбара Виторели е от Буенос Айрес, на 5-годишна възраст се мести да живее заедно с родителите си в бразилския щат Парана.

Сега тя е в България и първото ѝ гостуване беше в редакцията на Woman.bg, където даде първото си интервю за родна медия.

За мисията на една коронована красавица, силикона, футбола и любовта говори Барбара Виторели...


- Барбара, ти спечели първо място на конкурса „Miss Global“ за 2017-а. Какви са твоите задължения като носителка на тази титла?

- През тази една година, в която съм победител, аз съм посланик на конкурса, промотирайки идеите му във всички страни, които посещавам. „Miss Global“ съчетава социални и екологични каузи, както и такива, свързани с образованието, а също и благотворителни инициативи. Една от задачите ми като победител е където и да пътувам по света през тази една година, да давам кураж на жените по цял свят, които се борят с домашното насилие. Освен това вече посетих много приятели и институции по цял свят и се включих в благотворителни инициативи.

- Конкурсът се проведе в Камбоджа. Какво те впечатли най-много там?

- Хората там са изключително добронамерени и много дружелюбни. Имат много интересна култура и традиции. Впечатлена съм от храма Ангкор Ват, който е едно от старите чудеса на света.

ЗА ТЕЖЕСТТА НА КОРОНАТА


- Преди да стигнеш до мeждународния конкурс „Miss Global“, яви ли се на „Мис Бразилия“?

- Спечелих първо място на конкурса „Мис Парана“ през 2017-а. Парана е бразилският щат, в който живея. След това се явих на националния конкурс „Мис Бразилия“ и там попаднах в ТОП 5. Всяко едно от момичетата, което е в първата петица, след това отива на някой от интернационалните конкурси. Аз трябваше да представя Бразилия на „Miss Global“.

- Какви са условията, за да се явиш на „Мис Бразилия“? Позволено ли е да имаш силикон, например?

- Много конкурси едва ли не принуждават и насърчават момичета да си правят подобен тип интервенции. Аз съм против това, въпреки че в Бразилия може да имаш колкото пожелаеш пластични операции. Много е трудно да намериш „Кралица на красотата“, която в днешно време да не си е правила операция.

- И във Венецуела като че ли е така?

- О, да. Във Венецуела са луди по това. Те са № 1 на тема пластични интервенции. Там това е част от културата им.

КРАСОТА БЕЗ СИЛИКОН


- Ти самата имаш ли силикон?

- Не. Нямам никакви операции.

- Замисляла ли си се някой ден да се подложиш на такава операция?

- Мисля, че ако го направя, ще е, когато един ден имам дете. Ако почувствам, че имам нужда – може би, но няма да го направя с цел да се котирам по-добре на модната сцена или защото пазарът го изисква.

- Имаш ли приятел?

- Да. Той е от Германия. Срещнах го, когато бях в Камбоджа по повод една благотворителна инициатива. Той беше там на почивка. Покани ме на среща, но аз отказах, след което той си замина за Германия. После си писахме и след 3 дни той се върна отново в Камбоджа и така започна връзката ни. Заедно сме от 4 месеца. Трудно е да намериш някой, който да разбира твоя начин на живот, тъй като аз често пътувам и напоследък рядко се прибирам у дома. Сложно е да откриеш човек, който да разбира начина ти на живот.

- Заедно ли живеете с него?

- Не. Той живее в Германия. В бъдеще планираме да сме заедно, но сега съм се фокусирала върху моя професионален живот и пътуванията.

- Какви мъже харесват бразилките?

- В Бразилия е малко сложно, тъй като там няма равенство между мъжете и жените. Мъжете имат сексистки възгледи по отношение на жените и се опитват да контролират всичко.

- Какъв е поводът да си сега в България?

- Ще остана тук две седмици, като ще посетя различни събития, институции и някои домове за сираци в Стара Загора, Плевен и Велико Търново заедно с Гери Дончева, на която гостувам. Ще посетя и семинара на гримьорката Джули Ангелова във Варна на 14 октомври, за да разкажа за самия конкурс „Miss Global“.

ЖЕНИТЕ И ФУТБОЛЪТ


- Какво мислиш за клишето "манекенка + футболист"?

- Мисля, че тези връзки манекенка и футболист или супер модел и актьор са само заради парите и статуса. Обикновено такива връзки не продължават много дълго време.

- Кой е любимият ти футболист?

- Харесвам Меси поради много причини. Първо той е аутист и помага на такива хора. Освен това е много интелигентен. Той е успешен футболист, около който няма скандали. Има семейство и деца.

- А какво е мнението ти за Роналдо?

- Роналдо е много талантлив футболист. Мисля, че той губи малко от своята величина заради това, че често попада под светлините на прожекторите и връзката с много момичета. Всички тези неща като че ли го разсейват, но иначе е чудесен професионалист в своята кариера.

- Смяташ ли, че красотата ще спаси света и какво още е необходимо освен хубост?

- Красивият човек е красив отвътре. Необходимо е да има качества като щедрост и великодушие, а не само физическа красота.