Принцесата на Лихтенщайн се омъжи в приказна рокля с 10-метров шлейф

34-годишната дъщеря на принцеса Маргарета от Люксембург и принц Николаус от Лихтенщайн – Мари-Астрид, сключи брак с бизнесмена Ралф Уортингтън.

Сватбената церемония на наследницата на кралското семейство се e състояла в Италия. А булчинската рокля на Мари-Астрид би могла да съперничи на най-известните кралски сватбени тоалети.

View post on Instagram
 

За да се изкачи безпрепятствено по стъпалата на катедралата в Капалбио, на булката са ѝ били необходими четирима помощници: 10-метровият шлейф бил толкова дълъг и тежък, че Мари-Астрид едва се придвижвала по тях.

Роклята с V-образно деколте, бродирана с перли и злато, е шедьовър, специално изработен за принцесата от миланската дизайнерка Марта Фери. А сътворяването на това приказно произведение на изкуството ѝ е отнело почти година.



Акцент в сватбената визия на Мари-Астрид е била известната диадема Кински, изработена от злато, сребро и диаманти – наследство на семейството на принцесата, което принц Фердинанд Бонавентура подарява на любимата си за сватбата ѝ с него през 1870 г.



Без значение какво ни казват сватбените дизайнери за актуалната мода при сватбените рокли - минимализъм, къси размери и цветна феерия, факт е, че и днес повечето дами искат да изглеждат на най-важния ден от живота си като истински принцеси и залагат на класиката.



Четете още: Нова звезда озари кралската сцена: Какво не знаем за лейди Луиз Уиндзор - 17-годишната любима внучка на кралица Елизабет II