Автор
Весела Георгиева

Принцът от Тиндър, който измами милиони жени и им взе парите, обещавайки им... любов

Саймън Левиев е от редките съкровища в мрежата за запознанства на Tinder. Той е наследник на милиарди, ръководи компания за диаманти и е готов да сподели охолния си начин на живот, включващ първокласни вечери и полети с частен самолет, с жената, която спечели сърцето му. Накратко, той е живото превъплъщение на принца от приказките в пълния пакет - с външен вид, солидна банкова сметка и обещания за розово бъдеще.

Сега да не се втурнете да си правите профил. Всъщност всичко това е само поза - роля, избрана от един измамник, който е решил, че може безнаказано да изкара малко пари от жените, търсещи любов в актуалното приложение.

В действителност Саймън се казва Шимон Хают - изпечен измамник, който циркулира из Tinder пространството, заблуждава жените, че е богат, и след това ги манипулира да му дават заеми от стотици хиляди долари, които никога не връща.

Романтичният му капан в приложението за запознанства е детайлно представен в последния документалния филм на Netflix - Тhe Tinder Swindler, наличен в стрийминг платформата от 2 февруари. Лентата събира разказите на три жени, които след връзката си със Саймън остават с големи разочарования и дългове по кредитни карти.

View post on Instagram
 

Една от тях е 29-годишната Сесили Фьелхой, родена в Норвегия, но живееща в Лондон. Именно благодарение на нея измамите на Шимон стават известни, а по-късно той е арестуван и дори лежи известно време в затвора.

През 2018 г. Сесили е доста уверена в преценката си, прехвърляйки профилите наляво и надясно, докато приложението не ѝ показва съвпадение със Саймън. С над 100 000 последователи в Instagram и представящ се за наследник на компанията за диаманти LLD Diamonds, Саймън Левиев изглеждал като мъж, за когото разкошът на частните самолети, вечерите с хайвер и шампанско и пътуванията до екзотични дестинации в последния момент са ежедневие, пише webcafe.

Първата им среща е в ресторант на петзвезден хотел, а след вечеря мъжът я качва на частния си самолет и заедно летят от Лондон за България, където той уж имал важна работа.

В самолета Сесили се запознава с 2-годишната дъщеря на Саймън и нейната майка, с бизнес партньора му и с бодигарда му - все хора, които са в обкръжението му от години и могат да потвърдят представата, че той наистина е милиардерът, за който се представя.

Сесили вярва на всяка негова дума. Не се съмнява и когато той й иска пари на заем, защото... банковите му сметки са замразени. Тя му превежда над 200 000 долара, за да работи без опасност да бъде намерен от съперниците си в бизнеса, които се опитват да го убият.

Когато Сесили получава чек без покритие, за да плати дълга си по кредитната карта, измамата лъсва. С фалшива разписка за половин милион долара, която банката отказва да осребри, Саймън приключва дистанционната си любов със Сесили.

Но тя не е приключила с него. Разкрива истинското му име, научава, че има и други измамени. Става ясно, че е прибрал над 10 милиона долара.

Сесили се свързва с най-големия норвежки вестник VG и разказва за случилото се. С помощта на двама журналисти успяват да разгласят модела му на измама.

View post on Instagram
 

Шимон Хают е арестуван на летището в Атина и осъден на 15 месеца затвор за фалшифициране на документи и финансови измами, но излежава само 5 месеца от присъдата.

В крайна сметка той се връща в Израел и започва на чисто - с нова бизнес стратегия и приятелка израелски модел, докато жените, които е излъгал, продължават да изплащат дълговете си.

А що се отнася до документалния филм на Netflix, заканата му е да съди стрийминг платформата за клевета.

Урокът остава за неговите мишени, които с The Tinder Swindler се опитват да предупредят колкото се може повече жени по света - ако видите млад и красив милиардер в приложение за запознанства, отметнете наляво.