Приятел на Даяна: Принцесата щеше да посъветва Меган и Хари да не дават интервю за Опра

Близкият приятел на Даяна Джеймс Колтхърст разисква пред британските медии скандала с интервюто на Мартин Башир с принцесата и дори сподели, че тя би предупредила сина си да не говори пред Опра Уинфри.

През последните седмици журналистът Мартин Башир е в центъра на медийна бурия след като стана ясно, че е използвал подправени документи, за да вземе известното си по цял свят интервю с принцеса Даяна. В разговора от 1995 г. Даяна говори за брака си с принц Чарлз и казва, че в отношенията им винаги е имало трети човек, а именно настоящата съпруга на принца - Камила.

В момента BBC - каналът, който излъчи интервюто, и самият Мартин Башир се разследват от властите за измама.

Във връзка с новите разкрития Джеймс Колтхърст сподели пред медиите, че ако принцеса Даяна беше жива, би посъветвала принц Хари да не дава бомбастичното си интервю пред Опра Уинфри.

View post on Instagram
 


“Не съм сигурен дали той въобще би дал подобно интервю и вярвам, че тя би го посъветвала да разреши проблемите си по друг начин” - допълни Колтхърст.
През последните месеци принц Хари даде няколко шокиращи интервюта, в които заедно с Меган Маркъл, обвиниха кралското семейство в расизъм и липсата на съпричастност към техните ментални проблеми.

View post on Instagram
 


В едно от последните си признания Хари сподели: “Най-щастливите години от живота ми безспорно бяха в армията, там носех една и съща униформа като всички останали, получих същото обучение като другите. Стартирах от дъното. Нямаше специално отношение. Тогава се чувствах най-нормално. Най-добре ми беше в Афганистан, където бях далече от медиите.”