Гледката на ранните кокичета и миризмата на свежа утрин ни поразмечта за пролетна сватба.
Разровихме се за идеалната рокля и мнението на утвръдените в бранша съвпадна с нашето. Идеалната булчинска рокля е женствена, подчертаваща нежността на жената и допълваща нейния блясък в най-специалния за нея ден.


Изключително актуален модел все още е роклята, с която се омъжи Кейт Мидълтън за принц Уилям. С дантела, елегантно обгръщаща ръцете и раменете й, но в същото време подчертаващa крехката й фигура, роклята е изцяло в стил Кейт, но и задоволяващa кралските изисквания. Дизайнерката Сара Бъртън беше отличена за изработката на роклята от принц Чарлз.

През новата 2013 год. Вера Уанг, показа новата си пролетна булчинска колекция, която е парещо червена. Роклите са покрити с дантела, раменете се запазват голи или с една презрамка, която подчертава женствеността. Можете да видите моделите и в бордо, които са идеални за всяка дама с тен или прозрачно бяла кожа.


Все по-често виждаме и рокли, които не са толкова пищни като размер, колкото леки и непринудено обгръщащи женското тяло. Те са вталени или по-свободни като в никакъв случай не скриват красотата на женското тяло, а я загатват по изискан начин. Моделите са с голи гърбове или с кръстосани презрамки. Обшити са с ръчна бродерия и доказват, че уникалността е в детайлите.

Разкажете ни каква беше вашата сватбена рокля или как си я представяте. Кои мислите ви описват по-добре: винтидж стила или традиционно възприетите рокли?