Просто ей така: Да си Тузаря и да ти съсипят живота за броени дни

Посвещаваш живота си на любовта към киното и театъра, растеш с мечти и желание за успех. Постигаш всичко след години наред изучаване на актьорско майсторство, цял куп кастинги и щипка късмет. Превръщаш се в един от най-желаните мъже на планетата, лицето ти се превръща в събирателния образ на фаталния, чаровния и недостижимия - мъжа, за когото всяка жена може само да мечтае. Ти си гвоздеят в сценария на един от най-добрите холивудски сериали за всички времена. И един ден просто се събуждаш и започваш да наблюдаваш как всичко рухва пред теб и животът ти се превръща в един много, много лош сценарий. Просто ей така...

Това е накратко за живота на Крис Нот - актьора, когото всички познаваме като Тузаря от "Сексът и градът". Неизвестно поради каква причина, две дами от хайлайфа, които може да са имали контакт на живо с актьора, а може и да са нямали (лично мое мнение), точно сега, точно след излъчването на продължението "Просто ей така", са подали оплаквания срещу Крис за сексуално насилие. И да, сексуалното насилие от актьора към тях не се е случило вчера, а преди години - класика! А никак не бих се изненадала, ако се появят и още шокиращи признания от жени, които твърдят, че са били насилени от Нот. Нали помним ефекта на доминото при предните обвинения в сексуално насилие към Харви Уайнстийн, Кевин Спейси и други звездни господа? След първото оплакване последва цяла лавина от такива.

Според показанията на първата дама, която работи в развлекателната индустрия, Крис Нот я е изнасилил през 2004 г. При какви обстоятелства, какво се е случило, как изобщо са се срещнали, все още не знаем. Може би става дума за един от онези случаи, в които една жена "случайно" се оказва полугола в хотелска стая с известен мъж. Но след като нямаме информация, да не прибързваме.

Втората дама, която работи като журналист, твърди че е била жертва на сексуално насилие, не се уточнява точно какво, през 2015 г. И тези обвинения бяха достатъчни, за да съсипят живота на Крис Нот. Дали наистина тези събития са се случили и актьорът е просто един недоказан все още насилник, не знаем. Но нека се запознаем и с неговата гледна точка:

"Обвиненията срещу мен от личности, които съм срещнал преди години, дори десетилетия, са категорично лъжливи", се казва в разпространено от Крис Нот съобщение до американските медии. "Тези истории можеше да са отпреди 30 години или 30 дни - "не" винаги означава "не" - това е линия, която не прекрачих. Срещите бяха по взаимно съгласие."

И като се замислите, положението на Крис е много, много лошо. Как, по дяволите, се доказва сексуално насилие, при това случило се преди години? И все пак, знаем, че в Холивуд доказателства не са толкова необходими - един живот може да бъде съсипан дори и с едно оплакване. Без значение дали то е било доказано и истинно, или пълна измислица и изкривяване на факти. Затова и не бе никак учудващо, че актрисите Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис, с които Крис си партнира в "Сексът и градът" години наред, се обърнаха срещу него. Повтарям - просто ей така...

Крис Нот, който буквално допреди дни беше Тузаря и беше обожаван от всички, днес е на път да се превърне в един неприятен холивудски никой. Загуби сделка за 12 млн, загуби ролята си в сериала "Закрилникът", загуби дори и участието си в "Сексът и градът". Макар и последното да не бе продиктувано от обвиненията в сексуално насилие, просто кофти съвпадение. И сега какво следва? Всеки епизод на "Сексът и градът", в който е участвал Тузаря, да не бъде излъчен никога и никъде повече?

Четете още: Кари Брадшоу се зае да търси бившата на Тузаря в новия епизод на 'Сексът и градът'