Пълна гавра с лекарите ни - снимките от нощен клуб, които взривиха интернет

За някои пандемията е едно от най-големите предизвикателства за човечеството от десетилетия насам, а за други явно е просто майтап. И какво друго им остава на медиците, които рискуват собствения си живот, за да спасят чуждия, освен да почувстват огорчение, когато някой се подиграе с труда им?

Карантината падна и дискотеките вече работят под пълна пара. Дистанцията сякаш никога не е била важен фактор и ние показахме, че сме готови да извадим най-примитивната част от поведението си на преден план. Да му се изсмеем на този коронавирус и на всички, които се помъчиха да ни предпазят от него.

Хайде, да отиваме на дискотека, да се поцелуваме с някого-друг непознат и за капак да се погаврим с лекарите! Е, точно това се случи този уикенд в дискотека в Благоевград, която се пръскаше по шевовете, веднага щом отвори врати. Не можем да се сърдим на хората, все пак заведението е отворено и всеки има свободата да ходи, където пожелае. Но нужно ли е да се смеем на гърба на тези, на които разчитаме утре да ни спасят живота? Ето защо сме толкова разгневени:

Кадърът, както вече споменахме, е от известна дискотека в Благоевград. Ясно се вижда, че правилото за 2 м разстояние между хората отдавна е забравено, но това съвсем не е най-притеснителното. Нека се съсредоточим върху танцьора, облечен в предпазно облекло и пръскащ посетителите. Много смешно!

Ако на вас ви е забавно, на други по-скоро им се плаче. Например на лекарите, които през последните 4 месеца са си зарязали семействата, за да гледат болните, и които не знаеха дали ще излязат живи и здрави от този труден период. Същите те са носели по 12 ч. дневно облеклото, което е нахлузил танцьорът. Всъщност нека видим какво точно споделиха от Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ по повод снимката:

"Това е парти в дискотека "Дъ Фейс" Благоевград, от последните дни.Танцьорите са облечени като медици и пръскат публиката.
Това е гавра с труда на всички медици, които прекарваме по 12 часа облечени в защитни облекла и рискуваме живота си за да лекуваме този народ в условия на пандемия.Затова се чувствам длъжна да разкажа на публиката, която след такива сбирки, може да ни стане пациенти, какво изживяваме в защитните си облекла.
Какво е на всяко дежурство в СО, четири месеца подред, да си с защитно облекло /маска, очила, щит, престилка и ръкавици/ ?
За разлика от вас не носим бижута и аксесоари, за да не нарушим целостта на защитното облекло;
Не ползваме и мобилни устройства;
Скъсихме си косите и след 12 часа с шапки прическите ни са един път;
Ръцете ни са в рани и обриви от ръкавиците и дезинфектантите;
Лицата ни са с обриви от маските, с рани от ластиците им, понякога ни прилошава от недостига на въздух;
В края на всяко дежурство сме прегракнали от викане, защото от маската не се чува ясно какво говорим;
След всяко дежурство ни души от маските, от дезинфектантите, от нерви;
Очилата и щитовете се изпотяват, но въпреки всичко трябва през тях да намираме венозни пътища, да катетризираме, аспирираме, разчитаме ЕКГ, изследвания, епикризи, да взимаме проби;
Не ядем и не пием, за да не се събличаме, независимо, че се потим като за световно и изпитваме нечовешка жажда и глад;
След като установим,че в спешното някой от пациентите ни е съмнителен за КОВИД -19, се отваря адът.4-5 дни живеем със страха дали ще се потвърди диагнозата. След като се потвърди чакаме дали ще ни удостоят с тестване по точковата система или не.После две седмици се наблюдаваме за симптоми.
Апропо от месеци не сме прегръщали и целували близките си, някои от нас бяха в карантина, някои от нас се разболяха, някои от нас починаха. Но със сигурност оцелелите ще ви посрещаме още месеци наред в тези скафандри, за да има кой да ви лекува в Спешното без да застрашаваме Живота ви!"


Те определиха кадъра като гавра с труда им и напомниха, че утре народът ще разчита да ги спаси. Припомниха също, че не спят, не пият и не се хранят в името на това българите да останат здрави. От месеци не са прегръщали близките си, и всичко това, за да може накрая „всемогъщият“ танцьор да се гаври с тях.

Бай Ганьо никога няма да умре, а ние напълно си заслужаваме още една карантина.

Четете още: Най-после: Анджелина се престраши да разкрие тайната за раздялата си с Брад Пит