Автор
Woman.bg

Първата жена премиер в историята на Нова Зеландия се появи с бебето си на среща на върха

Джасинда Ардърн – една от съвременните дами, за които не съществуват бариери и предразсъдъци. Тя знае как да пренапише историята и не се страхува да го направи, дори съвсем наскоро го доказа за пореден път. Знаете ли, че тя е втората дама, която ражда, докато е на власт? Първата бе Беназир Бхуто през 1990 г.

Първородната ѝ дъщеря, която носи името Неве, се роди по-рано тази година и не след дълго Джасинда се завърна на работа. Oчевидно е напълно възможно да бъдеш успешна майка и премиер по едно и също време. Разбира се, съпругът на Ардърн помага в грижите за малката госпожица, но това не означава, че оправната майка не присъства пълноценно в живота на дъщеря си. Напротив, тя дори направи нещо невиждано.



Джасинда се появи на общото събрание на ООН с бебето си на ръце. Единственият момент, в който остави момиченцето си, бе, когато се изправи пред всички, за да произнесе речта си. Малко по-рано съпругът на Джасинда, Кларк Гейфорд, който също присъстваше на срещата на върха, публикува снимка в туитър с баджа, предоставен на бебето от ООН.

Темата на срещата, която събра представители от 130, сред които и България, бе Нелсън Мандела и световният мир.

Четете още: Иван Ласкин влезе в болница дни след смъртта на баща му