Автор
Весела Георгиева

Пуснете щастието в живота си! Или как да превключим от минус на плюс?

Днес фразата "увеличаване на вибрациите" става много популярна, а терминът "Резонансът на Шуман" често се използва за обяснение на настоящата ситуация в света, както и във взаимоотношенията между хората.

Повечето от нас се досещат, че човек е вибрационно същество и че нашата същност е отвъд границите на тялото, ума, личността. И че можеш да я усетиш тази вибрация. Освен това да живееш с нея, разчитайки на нуждите и възможностите на своето същество. Вибрационните честоти, на които се намираме в различните етапи на живота си, в различните ситуации, са различни: от ниски до високи.

С ниски честоти са страхът, отчаянието, скръбта, депресията, негодуванието, омразата, завистта, отмъщението, гневът и други от този сорт.

Високите честоти са обратното, това са светлите чувства – радост, благодарност, любов, състрадание, добрина, оптимизъм.

Честотите, на които вибрираме, определят нашата реалност, събитията в нашия живот, нашата съдба. В този смисъл ние сами сме си стопаните и управителите на своите състояния, творци на съдбата си.

Просто се опитайте да превключите от "минус" на "плюс" в момента, когато сте ядосани или обидени. Опитайте се да насочите вниманието си не към негодуванието или болката, към осъждане на ситуацията или човека, който ги е причинил, а към благодарност и вяра в най-доброто. Може да не ви е лесно първия път, но можете да го усвоите, ако го правите последователно и редовно.

Вниманието към настоящия момент и изживяването му в пълна степен повишава вибрацията ви. И вашият ежедневен принос към вашето собствено благополучие и радост от живота е да останете в настоящия момент колкото е възможно повече. Правете всичко с удоволствие: яжте така храната си, правете физически упражнения, вършете работата си с радост и с удоволствие.

И ще видите, че след известно време в живота ви ще започнат да се случват чудеса – всичко ще става още по-добре! Хората ще стават по-доброжелателни, ще се срещат, ще се случват събития, които ще ви радват все повече и повече, ще ги привличате, светът ще става с всеки изминал ден по-цветен.

И най-важното – ще се уверите, че вие сте създателят на собствения си живот. И най-важният вълшебник в него!

Въпросът не е да бъдеш щастлив по дефиниция, а да пуснеш щастието в живота си. Щастливи сме толкова, колкото си позволяваме възможността за този невероятен късмет. Не е нужно да се насилвате да бъдете щастливи, а да си позволите този лукс. Представете си за момент невероятно нещо: този враждебен, проблематичен, труден, неприятен, некомфортен свят изведнъж става радостен и приятен за вас. Ти решаваш. Позволи му!, съветва Вадим Зеланд.

И така, започнете с въпрос към себе си: Позволявате ли си да сте щастливи?