Автор
Весела Георгиева

Радиолюбител прихванал разговор между Чарлз и Камила, докато били любовници: сърцераздирателни думи на любов (подробности)

В нощта на 17 декември 1989 г. радио ентусиаст следи честотите, използвани най-често от полицаи и пиратски радио диджеи. И случайно попада на телефонен разговор между мъж и жена.

Гласът на мъжа звучи познато. Радиолюбителят записва разговора.

Мъжът е 41-годишният принц Чарлз, най-големият син на кралица Елизабет II, бъдещият крал на Англия и съпруг на принцеса Даяна. А дамата не звучи като жена му. Тя всъщност е Камила Паркър Боулс – 42-годишна омъжена майка.

"Имам нужда от теб през цялата седмица. През цялото време“, казва тя.

„Просто ще живея в панталоните ти или нещо подобно. Би било много по-лесно“, отговаря той.

„В какво ще се превърнеш? В чифт кюлоти? Ще се върнеш като чифт кюлоти!", казва тя...

Този разговор променя историята.

View post on Instagram
 

Камила Розмари Шанд е родена в Лондон на 17 юли 1947 г., в семейството на Розалинд и Брус Шанд - аристократ и пенсиониран майор от армията. Расте в обширна къща от 18-и век, разположена върху повече от пет акра в провинцията на Източен Съсекс, с овощна градина, басейн и падок, по данни на Sky News.

„Летата бяха някак си идилични“, казва Камила в документалния филм на ITV “Camilla's Country Life“, който се излъчва през 2022 г. „Можехме да отидем през Даунс и да влезем в морето, обичам да плувам и обичам английското море.“

Камила посещава модното училище Queen's Gate в Лондон. Популярна, но сравнително обикновена ученичка, тя успява да изкара само едно ниво О, преди да отиде да завърши училище в Швейцария на 16, където научава етикета на висшата класа.

View post on Instagram
 

„Мила“, както я наричат приятелите ѝ, се завръща в Лондон през 1965 г. И присъства на поредица от бляскави балове, където се запознава с Андрю Паркър Боулс, майор от Кралската гвардия, който играе в отбора по поло на принц Чарлз. Двамата се срещат седем години.

Камила среща Чарлз за първи път на поло мач в Уиндзор в началото на 70-е години. Привличането между двамата е от пръв поглед. След 18 месеца обаче се разделят, защото Чарлз решава да се запише в Кралския флот. Говори се обаче, че кралското семейство смятало съюза им за неподходящ.

И така Камила отново насочва вниманието си към дългогодишния си любовник Андрю. Двамата се женят през 1973 г.

Кралското семейство пък се справя със задачата да намери по-подходяща половинка на бъдещия крал. През 1980 г. Чарлз започва да се среща с Даяна Спенсър, по-малката сестра на бившата му приятелка, лейди Сара. 18-годишната Даяна е всичко, което Камила не е - необвързана, добродетелна и девствена - идеалната половинка и идеалната бъдеща кралица.

През юли 1981 г. двамата сключват брак, а 750 милиона души по света гледат сватбата им, която се случва в катедралата "Сейнт Пол".

Камила полага „всички усилия“, за да бъде мила с Даяна в началото, казва Фил Крейг, като я кани на обяд и дори изпраща малки бележки.

През лятото на 1982 г. Даяна ражда принц Уилям. Две години по-късно към него се присъединява брат му Хари. На пръв поглед изглеждат като перфектното кралско семейство. Но зад затворени врати семейството започва да се разпада. За първи път се появяват слухове за проблеми в брака им към края на 80-е години.

Записаният разговор на Чарлз и Камила обаче излиза на бял свят и стига до редактора на Daily Mirror. Но той го прибира в чекмеджето, защото не се знае какво ще се случи, ако бъде публикуван.

View post on Instagram
 

В края на 1992 г. Андрю Мортън публикува своята книга, написана по записи, донесени му от Даяна. Тя разкрива продължаващата афера между Чарлз и Камила.

„Това беше нейната история“, казва Саймън Маккой. „И голяма част от написаното беше вярно. Тя наричаше Камила ротвайлер и това беше прякор, който й остана.“

През декември същата година Бъкингам обявява, че принцът и принцесата на Уелс са решили да се разделят, но нямат намерение да се развеждат. Но през януари 1993 г. в Сидни едно малко известно лъскаво списание, наречено New Idea, публикува най-голямата история в своята 100-годишна история - записът от касетата.

За принц Чарлз това е унизително доказателство, че аферата му е факт и той може би не е годен за наследник на трона. Тълпи от репортери преследват Камила в желанието си да видят любовницата на Чарлз.

„Да се окажеш изведнъж като обществен враг номер едно трябва да е било ужасяващо“, казва приятелката на Камила, писателката Кати Лет.

Записът превръща Даяна в жертвата, измамената жена. Хората й съчувстват и мразят Камила. Чарлз и Камила запазват мълчание. Но в един момент Чарлз моли приятеля си и водещ Джонатан Димбълби да направят документалния филм “Charles: The Private Man, The Public Role“. Лентата е излъчена през юни 1994 г. по ITV. Тогава Чарлз отговаря на въпроси, свързани с проблемите с Даяна.

По-малко от година по-късно разводът на Чарлз и Даяна е финализиран на 28 август 1996 г. На 31 август 1997 г. принцеса Даяна загива в автомобилна катастрофа в Париж само на 36 години.

Милиони по света са шокирани. Чарлз се обажда на Камила веднага щом научава, че Даяна е починала. Той не знае как да каже на синовете си, че са загубили майка си.

„Когато Даяна почина, това беше дъното и за двамата“, казва Саймън Маккой, пише "Дарик".

„Можеше да го видиш по лицето на Чарлз… обществеността го обвини за смъртта на Даяна, обвини го за цялата бъркотия. И той се нагърби с това.“

След смъртта на Даяна, Камила се скрива. И не се показва публично цели 16 месеца.

През 1999 г. Чарлз и Камила празнуват заедно рождения ден на сестра й - в известния хотел Ritz в Лондон. Отпред стои тълпа от репортери, които мечтаят да направят поне една снимка. На новата двойка.

„Срещнете се с любовницата“, казва The Sun. „Най-после“, гласи заглавието на първа страница на The Mirror.

View post on Instagram
 


Постепенно двамата печелят пресата. А след това идва ред и на кралицата. Двете се запознават на парти за рожден ден, което Чарлз организира за гръцкия крал Константин в Хайгроув на 3 юни 2000 г.

Малко по-късно Камила се премества в официалната резиденция на Чарлз в Кларънс Хаус.