Автор
Woman.bg

Ралица Кренбауер за тайната на баланса между работа и личен живот

Тя е от онези жени, които приковават погледите още в мига, в който влязат в стаята. Независимо колко хора има наоколо, човек не може да откъсне очи от нея.

Тя е Ралица Кренбауер – жена, излъчваща класа, с аристократична осанка и усмивка, към която не можете да останете безразлични. Тя е всичко това и много повече.

Ралица е личност, постоянно стремяща се към самоусъвършенстване, амбициозна и успешна съвременна жена, която съчетава работата си като управляващ директор на телевизията в Метрото "Ню Левъл Ченъл" с ролята си на съпруга и майка на четири деца.

Как започва денят на една успяла дама като нея, къде намира стимул за развитие, как постига баланс между работа и личен живот и какъв е мъжът на бъдещето Ралица разкрива в едно откровено интервю за Woman.bg:

1. Как започва денят на една успешна, амбициозна и красива жена каквато си ти? Имаш ли си свой собствен сутрешен ритуал?

-Всеки ден може да бъде невероятен, когато започне правилно! Моят започва с усмивка и целувка. И с време за мен. Ставам 30 минути преди всички останали вкъщи. Това е моето време да се подготвя ментално за натоварения ден.

Сутрешният ми ритуал е чаша с топла вода + задължителните ми витамини и хранителни добавки. Чак след това е любимото ми ароматно кафе. Докато му се наслаждавам, чета новини, преглеждам си графика за деня, подготвен от предишната вечер. Обичам да планирам и подготвям всичко по възможност максимално най-отрано. Имаме четири деца: две момчета и две момичета, пръснати във възрастовия диапазон от 21 г. до 3 г. Планирането е ключов фактор, без който е немислимо съвместяването на семейство, отглеждане на деца и успоредно с това професионално развитие в динамичен сектор, какъвто е моят - Digital Outdoor.



2. Какъв е начинът, по който се освобождаваш от напрежението и презареждаш?

-Смехът. Имам ядро от верни приятели с невероятно чувство за хумор, с които редовно бършем сълзи от смях. Вярвам в това, че доброто чувство за хумор и самоирония са характерни черти на интелигентните и успели хора. Освен, че е здраве, смехът повишава и мотивацията и ми помага да добавя още един позитивен щрих към натовареното си ежедневие.

-Плувам. Понякога всеки работен ден, като естествен завършек на деня. Естествено имам и периоди, когато не стигам до басейна със седмици, но определено това е моят начин да си заредя батерията с позитивна енергия. Усещането за лекота и безвремие, докато плувам, фактът, че не ми звъни телефонът работно, както и това, че мога да си чуя и подредя мислите, не могат да се сравнят с нищо друго. След плуване имам усещането, че не стъпвам по земята от лекота и блаженство.

Снимка: MDL Group

3. Кое е твоето най-голямо вдъхновение и стимул за развитие?

-Вдъхновяват ме успели жени, които за мен са модел за подражание като Опра Уинфри, Джоан Роулинг, Кристин Лагард, Мелинда Гейтс, ако щете и научният изследовател със специалност физична химия, който ръководи цяла Европа и е на чело на най-силната европейска държава - Ангела Меркел.

Стимулът ми за развитие е вярата ми в това, че всеки следващ ден трябва да съм по-добра от предишния. Съревнованието е винаги със самата мен и вчерашната ми версия. Разбира се, всичко, което правя в работен план, го правя и със стремежа да бъда позитивен пример за децата си.



4. Като модерна жена колко основна част от живота ти са социалните мрежи?

-Прекалено голяма. Всяка неделя се изумявам какво време съм изкарала в социалните мрежи, гледайки седмичния рипорт от телефона ми. В днешния динамичен свят, социалните медии отдавна станаха неделима част от всеки бизнес в рекламен аспект, както и неделима част в общуването ни с любими хора, които са пръснати в други държави, какъвто е случаят с моето семейство. Баща ми работи и живее в Кот д’Ивоар, брат ми в Дубай, две от децата ни живеят и учат в Дания и в Австрия. Голяма част от приятелите ми живеят от много години в чужбина. Ето защо социалните медии са най-лесният начин да поддържаме с лекота ежедневен контакт помежду си.



5. Ако останеш без интернет за 48 часа, какво би направила?

-Като работеща жена и майка на 3-годишно любознателно торпедо, отговорът ми е еднозначен: бих спала. През всичките 48 часа. С тапи в ушите и бюти-маска за сън на очите, за да е съвършенството пълно през тези блажени две денонощия сън.

Снимка: MDL Group

6. Имаш ли нужда от суперсила или твоите възможности са ти достатъчни?

-Моята суперсила е в позитивния ми характер. Бих добавила и благ, но тук най-близките ми приятели и съпругът ми биха се посмели от сърце! Шегата настрани, източникът на моята суперсила е в посветеността ми да водя максимално здравословен и одухотворен начин на живот: внимавам какво ям, веднъж в годината отиваме на Аюрведа пречистваща седмица, полагам ежеседмични грижи за кожата и косата при едни от най-добрите специалисти в съответната област, вземам редовно хранителни добавки и витамини, особено в преходните сезони като пролет и есен.

Но не оставям на заден план и храната за душата под формата на екзотични пътешествия, книга, която ме потапя в паралелен свят, концерти, предпочитам класическа музика, любими постановки, всички онези сладости, които добавят блясък и дълбочина в погледа.

Снимка: MDL Group

7. Каква е жената на бъдещето?

-Всяка една от нас го носи в себе си. Каня Ви с мен и моите приятелки на обяд, и ще възкликнете - каква невероятна група феноменални жени! Жените на бъдещето са открояващи се, амбициозни и самоотвержени жени от предприемачи до учени, талантливи медици, вдъхновяващи учители на децата ни, астрофизици, ментори на млади хора в неравностойно положение, та дори стигайки до всяка майка, която възпитава децата си, окрилявайки ги да покоряват върхове.

Жените на бъдещето вдъхновяват с цялата си страст, амбиция и талант, решителност и стремеж да повлияем положително на света около нас!

8. А мъжът на бъдещето?

-Както стана ясно от горния въпрос: това е мъжът с правилната жена до себе си! :)



9. Успехът в бизнеса повече съдба ли е, или повече положени усилия?

-Свидетели сме на това, че има примери и за двете: комбинация от това да си на правилното място в правилното време, което наричаме “късмет/съдба”, но преди всичко са знанията, уменията, любознателността и неуморен труд. В една здравословна конкурентна среда успехът е въпрос на положени усилия, подплатени с аналитичен ум, знания и умението да ги приложиш на практика.

10. Ако имаш възможността да видиш бъдещето си, би ли го направила?

-Любопитството в мен е двигател, който е живото доказателство за съществуването на Perpetuum Mobile. Бидейки точно толкова любознателен и любопитен човек, какъвто съм аз, знанието на всичко и от всякакво естество е висш приоритет. Така че, да. Вярвам, че говорейки за бъдещето, отговорите са в самите нас. Достатъчно е да си даваме време да чуваме вътрешния си глас, да анализираме всичко случващо се в детайли и да не спираме да се усъвършенстваме, за да направим света около нас по-красиво и по-сигурно място за живот за всички.

Снимка: MDL Group

Ако тази изящна дама ви е вдъхновила да вървите напред и да преследвате мечтите си, но се нуждаете от малко подкрепа да ги реализирате, спокойно! Всеки от нас понякога има нужда от суперсила, за да разгърне потенциала си. *Скорошно проучване сочи, че 67% от българите казват, че често чувстват умора, като този проблем засяга значително по-често жените (цели 74% от интервюираните дами срещу 59% от мъжете). Нещо повече, една трета от жените твърдят, че изпитват умора много често. Ако и вие сте от тях, обърнете се за малко помощ към здравословния начин на живот. Набавете си необходимата доза витамини, за да възстановите енергията си и да балансирате с лекота между работата, семейството и личния живот

*Пазарно проучване Омнибус, ноември 2017

(в материала има продуктово позициониране)