Автор
Woman.bg

Разбери каква жена си според виното, което харесваш

Казват, че жената е като виното. С годините става все по-хубава. Докато младото вино е лудо, сладко и непокорно като неукротима девойка, старото носи леко стипчивия вкус и плътността на узрелия плод.

Не един или двама творци на четката и перото, психолози и тънки познавачи на загадъчната и деликатна женска душевност правят елегантен паралел между жената и виното. Те „рисуват“ с искрено вдъхновение облика на жената, прекланяйки се дълбоко пред нейната омайваща топлота и страст.



И като сме подхванали темата за „вино и жени, жени и вино“, както казва поетът Кирил Христов, нека се потопим по-дълбоко в психологическия контекст на думите и да се запознаем с типовете женски характер според вида на любимото вино.

Червено вино

Има дами, които независимо от сорта, винаги залагат на червеното вино. Това е любимата напитка на емоционалните, чувствени и страстни жени. Докато на пръв поглед тази дама изглежда сдържана и уравновесена, вътре в нея може да бушува същински ураган. Откроява се с изтънчения си вкус и вродения си усет към изящното, красивото, естетичното. Излъчва класа и интелект. Темпераментна и независима, тя трудно се поддава на каквато и да било манипулация. Виното я прави особено забавна и приятна компания.

Така например виното от сорта Каберне Совиньон, известно още като Царят на червеното вино, е любим сорт на дамите с изискан вкус. Оригинални и интелигентни, тези жени знаят как да завъртят главата на всеки мъж, осмелил се да наруши спокойствието на сърцето им. Любителките на Каберне Совиньон познават изтънчения вкус на купажните вина Via Vinera, в които присъства Каберне Совиньона, Levent К2, в който перфектно са съчетани Каберне Совиньон и Каберне Фран или чисто сортовото вино Lyre Каберне Совиньон на винарна Orbelia. (ще ги откриете в Kaufland).

Амбиция, ум и естетика са трите думи, които определят дамите на сорта Мерло. Почитателките на класните отлежали вина като Enira Мерло Барик са креативни натури и страхотни слушатели.

Сортът Мавруд, от който е произведен прекрасния Асеновград Премиум Мавруд Резерва, не е за всеки. Неговите почитателки са изключителни естети и ценители на високата класа. Интелигенти личности с широки познания за света и живота, те знаят много добре какво искат и как да го постигнат.

Дамите, които обичат пътешествията и приключенията, се изкушават да опитат по-екзотични вина като Trapiche Oak Cask Малбек от Аржентина, Sangre de Toro от Испания или вплелото в името си думата „пътешествие“ купажното вино Le Voyage Каберне Фран и Сира на KATARZYNA.

А всички ценители на червени вина каним на специални предложения и промоции в Kaufland по случай Трифон Зарезан. Независимо дали предпочиташ Мерло, Каберне или Мавруд, тази седмица Kaufland е мястото за всеки почитател на виното. Виж всички предложения тук:



Бяло вино

Ако трябва да посочим жени, които си знаят цената, това със сигурност ще бъдат дамите с предпочитания към бялото вино. Те са леко дистанцирани, въздържани и уравновесени. Трудно изразяват емоциите си пред останалите. Винаги остават трезви и бдителни в действията си. Тези дами са чудесни спътници, но често пъти плашат представителите на по-силния пол с твърде строгата си външност, зад която обаче в повечето случаи се крие горещ темперамент.

Почитателките на сорта Пино Гри са дами, които знаят какво искат от живота. Те са уверени и амбициозни, целенасочени и трудолюбиви. Този сорт е доста неангажиращ, вината са леки и непретенциозни, не знам дали това е подходящо описание на дамите, които го обичат. Те са по-скоро фриволни, весели, непретенциозни, наслаждаващи се на живота. Находчиви са и доста остроумни. Притежават редица таланти, в това число и да омайват само с една усмивка. Постигат всичко с лекота. Проявяват отношение към всеки и никога не се поддават на гнева си. Шардоне пък предпочитат да пият момичетата работохолички. За тях е подходящ избор Quantum Шардоне или Angel Шардоне. Те обичат социалните контакти, приказливи са, а вечерните партита и събития са местата, на които често ще ги срещнете. Непостоянни са, но когато се влюбят, обичат за цял живот. Жените, влюбени в Совиньон Блана, са често своенравни и придирчиви. Чудесна напитка за разпускане в края на деня за всяка дама с претенции е бутилка ароматен Совиньон Блан Novi Pazar или FOUR FRIENDS. Тази изтънчена натура държи на приятната компания и добрите обноски. Тази изтънчена натура държи на приятната компания и добрите обноски.

Белите вина празнуват ден на виното в Kaufland. Празнувай и ти със специални отстъпки промоции. Виж предложенията тук:



Розе

Дамите, които посягат към това нежно питие, обичат да бъдат различни. Те са независими и оригинални. Излизат от всякакви рамки на общоприетото и не желаят да следват тълпата. Това са жени с деликатна чувствителност и изтънчен вкус към живота. Обичат да се обграждат с красиви предмети. Влюбени са в изкуството и обожават да се обграждат с приветливи и лъчезарни хора като самите тях. За тези жени прекрасни вина са тези като Trevite Rose Blush, Enira Розе или Tcherga Fragment (ще ги откриете на примамливите рафтове в Kaufland).

Пенливи вина (Просеко)


Почитателките на пенливото вино обожават флирта. Властни са и своенравни. Влюбчиви са и забавни. Големи купонджийки. Обичат да се грижат за половинката си, но и самите те си падат малко глезли. Имат силно развито чувство на справедливост. Oпиват се почти мигновено.

Сладко вино

Тези "сладки" дами обожават домашния уют и тишината. Не са особени почитателки на шумните компании. Романтични натури. Влюбени са в природата и често ще ги видите с книга в ръка. Сред любимите им занимания са да се наслаждават на залеза или песента на пролетните птици. Обичат не толкова скъпите подаръци, колкото тези, дарени от сърце. Привързват се лесно и са много влюбчиви.

И тъй като след броени дни ще отбележим празника Трифон Зарезан по стар стил, какъв по-добър повод да изберем бутилка хубаво вино, с която да отбележим този специален ден. Истинските ценители на гроздовия еликсир знаят, че доброто вино върви и със съответното мезе.

Когато отидем до любимия ни магазин, нека не забравяме, че червеното вино върви с по-тежки храни. Подходящи меса са свинско, говеждо, патица, агнешко, гарнирани с печени зеленчуци. Мазните и по-ароматни сирена също са идеално допълнение към чашата на ценителите. А също и пастата с червени сосове. Що се отнася до десерта, черният шоколад е най-добрата компания на червеното вино.

Перфектната комбинация за бялото вино пък са леките ястия с подправки, в това число суровите и задушени зеленчуци, морските дарове и рибата. Бялото вино е перфектният партньор за сиренето. Меки и богати на вкус сирена като Бри и Камамбер често се съчетават с по-леките и елегантни вина. И обратно – твърдите сирена като Чедър, Гауда и Ементал се разбират превъзходно с по-плътните бели вина като Шердоне например. Ако бялото вино е силно и с плътно тяло, то също като червеното може да бъде подкрепено от месни блюда. Белите вина с билков или плодов привкус спокойно може да комбинирате със салата или плодове. Особено подходящи за сладките бели вина са цитрусите.



Розето се превръща в истински шедьовър в комбинация с неизброимия арсенал от средиземноморски стил ястия, съдържащи маслини, зехтин, чесън, сушени домати, бял риган и зелени люти чушки. Идеално е съчетанието му с традиционните италиански пасти с доматен сос и морски дарове. Прелестни са съчетанията му и с опушена шунка или свежо агнешко месо. Розето е леко вино и е чудесен компаньон на меките сирена.

Пенливото вино, каквото е шампанското например, e един от най-класическите аперитиви. То е и единственото вино, което си отива с всички видове ястия, като сирене, риба, морски деликатеси, зеленчуци и многообразни десерти като шоколадов или плодов мус, пандишпан или крем карамел.

И да не забравяме най-важното! Всички тези, галещи небцето и душата, вкусове вина може да откриете в хипермаркетите на любимия ни Kaufland!