Романтично настроени ли сме тази сутрин или просто пролетта разбужда въображението и скритите ни мечти, но нямахме търпение да ви представим материал, посветен на винтидж сватбите.

Напълно в унисон със замисъла ни си появи информация, че певицата Адел планува да се омъжи за своя любим и баща на сина ѝ Ейнджъл - Саймън Конеки, през лятото.

Гласовитата британка е решена да посрещне приятели и семейство в типично ретро обстановка, която перфектно кореспондира с личния ѝ стил.

Според близък на певицата тя се шегувала, че на сватбата смята да бъде в черна рокля. В интерес на истината обаче това е цветът, който е предпочитала в редицата светски музикални и филмови церемонии, така че няма да се учудим ако се появи на сватбения си ден по-драматична отвсякога.

Певицата искала брачната церемония да се състои в малка селска църква близо до дома й в Съсекс. Останалата част от празника щяла да бъде дискретна - в дома й, където ще почерпи гостите с домашна кухня.

Като си говорим за ретро сватба, нека обсъдим основните моменти от подготовката и декорацията не една пролетно-лятна винтидж венчавка.

Ако сте смели, можете да се омъжите в роклята на баба си. По-автентична, винтидж и лична рокля няма как да намерите. Освежете я малко и ще бъдете най-специалната винтидж булка на света.

Съчетайте роклята с гердан от перли, воалетка, брошка, дантелени ръкавици, воалетка, пера… Ветрило и романтичен чадър ще допълнят винтидж излъчването ви.

Локацията на сватбата може да бъде бална зала със зашеметяващо високи тавани, фоайе на музей или галерия или просто на вилата, където тихите стаи и зеленият двор ще ви осигурят най-романтичното и уютно празненство.

Ако искате всичко да следва този стил – спрете се на подходяща музика от отминалите години.

Нека цветовете да са нежни и пастелни. Цветята може да са рози, далии, хортензии, всякакви градински и полски цветя.

Няма ограничения в съдовете. Освен в ретро вази, можете да поставите цветята в градински лейки, кафези за птици, чайници, чаши за кафе, върху стойки за бисквити, а защо не и в някой красив буркан. Връзвате му една дантелена панделка, коноп и готово - нестандартно и различно.

Смело използвайте различни ретро аксесоари. Извадете стар грамофон, овехтял куфар или велосипед.

Най-хубаво е поканите, картичките по масите, номерата за маси, благодарствените картички и каквото там сте намислили да правите, да са ръчно изработени.