Автор
Woman.bg

Родената днес Джина Лолобриджида: Любовта е най-добрата козметика

Джина Лолобриджида е родена на 4 юли 1927 г. в малкото италианско градче Субико.

Тя е не само талантлива актриса, фотограф и скулптор, но и една от най-красивите жени, изгрявали някога на големия екран. Затова и едва ли ще ви учуди фактът, че преди да се отдаде на седмото изкуство и да се превърне в един от най-известните секссимволи на Европа, тя за малко да спечели титлата "Мис Италия".

Малко не ѝ достига и става трета на конкурса, но няколко години по-късно е обявена за най-привлекателната жена на планетата.

Но тя далеч не е просто едно хубаво лице. Джина е брилянтна актриса, което се доказва не само от ролите в ленти като "Фанфан Лалето" (1952) и "Парижката Света Богородица" (1956), но и от множеството награди, сред които "Златен глобус".

Около петдесетата си годишнина Джина постепенно се отказва от кариерата на актриса, защото, както разкрива самата тя, не намира роли, които да възбудят интереса ѝ. След като загърбва киното, се отдава на нови страсти.

Тя посвещава голяма част от деня си на ваенето на скулптури и фотографията. Изящната дама успява да направи впечатляващи фотосесии на личности като Салвадор Дали и Пол Нюман.

Освен това Джина прави сензационно интервю с Фидел Кастро, което се превръща в една от най-обсъжданите теми в Европа за времето си.

Лолобриджида се жени само веднъж – за словенския доктор Милко Скович, но бракът им завършва с развод.

Защо актрисата не минава под венчилото отново, споделя самата тя: "От многото знаменити мъже, който са ме обичали, нито един — подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа."

Четете още: Най-големите любовници на всички времена



Вижте още цитати от изящната звездна дама в следващите редове:

"Любовта е най-добрата козметика"

"Жената е със 7 години по-млада от това, в което я убеждават нейните приятелки, и с 5 години по-възрастна от това, в което я убеждават мъжете."

"Човек остарява тогава, когато не се занимава с нищо. Аз съм винаги заета – снимам, правя скулптури, музицирам, слушам песента на птиците. Навярно в това е тайната на вечната младост."

"Жената на 20 е като лед, на 30 се затопля, а на 40 е много гореща."

"Правя това, което ми харесва. Просто нямам време за всичко"

"Жените по-лесно признават своите грешки, заради това ви се струва, че грешат по-често от мъжете."

"В киното трябва да се показва сърцето, а не бюстът."