Автор
Весела Георгиева

Руска блогърка засне видео и плаче, че няма да има какво да яде, ако затворят Инстаграм

Руски инфлуенсъри масово протестират срещу решението на страната им да забрани Инстаграм. Някои от притежателите на най-влиятелните профили изразиха недоволството си от забраната, като заявиха, че това е едно от местата, чрез които те изкарват доходите си, общуват с феновете си и изразяват себе си.

Една от тях е риалити телевизионната звезда Олга Бузова, която има над 23,3 милиона последователи в Инстаграм, публикува близо 7-минутно видео в неделя, в което ридае от предстоящата загуба на аудиторията си.

View post on Instagram
 

„Не се страхувам да призная, че не искам да загубя Инстаграма си. Не знам как ще се развие бъдещето ми”, каза тя.

View post on Instagram
 

„Споделях живота си, работата си и душата си в тази платформа. Не върших всичко това като работа, това е част от душата ми. Чувствам се все едно голяма част от сърцето ми и животът ми е отнет “, каза още Бузова, пише "Трафикнюз".

36-годишната инфлуенсърка завърши видеото си, като каза, че "ще отиде и ще продължи да плаче". Клипът е събрал повече от 700 000 гледания в социалните мрежи.

Модната блогърка Карина Нигай, която има близо три милиона последователи също публикува клип, в който плаче и споделя, че е изпаднала в ужас, заради забраната.

„Мислите ли, че за мен Instagram, е само източник на доходи? За мен това е целият ми живот. Това е душата ми. Това е единственото нещо, с което се събуждам и заспивам последните пет години подред”, сподели тя със сълзи на очите.

Други руски влиятелни лица призоваха феновете си да се преместят в Telegram или платформата за социални медии VK, за да продължат да ги следват там.

„Инстаграм вече го няма“, написа Валерия Чекалина в биографията си в Инстаграм до емоджи на разплакано лице. Инфлуенсърката, която е бременна и има 10,5 милиона последователи, добави, че предстоящото й съдържание ще бъде публикувано в Telegram и VK.

View post on Instagram
 

Въпреки че тези влиятелни лица получиха съобщения за подкрепа от своите последователи, някои понесоха и критика.

„Боже, в Украйна хората умират, децата са в метрото, няма къде да спят, загубиха всичко, а ти плачеш заради Инстаграм“...


„Е, супер, най-накрая и на вас ще ви се наложи да си намерите истинска работа, достатъчно пари изкарахте от снимане на голите си тела”

View post on Instagram
 

„Оставате без доходи, ами лесно е - намерете си друга работа. Украинците остават без дом, без майки, без бащи, без деца. Не ви ли е срам?” коментират потребители в отговор на публикацията на Бузова.

Русия обяви в петък, че ще забрани Инстаграм - седмица след като блокира Facebook. Това последва хода на страната да обяви компанията-майка на платформите Meta за "екстремистка организация" според руското законодателство.

Ръководителят на Инстаграм Адам Мосери туитна в петък , че забраната на Русия ще остави 80 милиона души откъснати един от друг и „от останалия свят“.

Голяма част от еротичните модели в Onlyfans също започнаха да се жалват относно вероятността да забранят платформата.