С тези ритуали ще привлечете късмета и любовта през новата година

Всеки човек се надява новата година да му донесе здраве, щастие, любов... Има обаче начин да привлечеш късмета на своя страна. Вижте как!

Може ли мъничко любов?
Французойките винаги обличат червено бельо в нощта преди Нова година, защото вярват, че така гонят злите духове и... пресметливите мъже, но привличат добрите и възпитани кавалери. Казват, че за да имаш късмет през годината, трябва да носиш нещо червено – може да е и цвета на лака или червилото. За да запазиш старата любов, целуни партньора си точно вполунощ. А ако искаш новата година да ти донесе наследник, хвани партньора си за ръката. Не се карайте, избягвай скандалите, защото иначе те ще те преследват през всички предстоящи 365 дни.


Успех ми пожелай
Всички знаем, че не трябва да се престъпва прага на новата година със стари дългове. Ако все пак се случи, не се разплащай в първия ден от годината. И не посрещай годината с празни джобове, защото те очакват много безпарични дни. За да е наред всичко, когато започне отброяването в полунощ, вземи в лявата си ръка чашата с шампанско, а в дясната стисни една монета. Или просто сложи банкнота в джоба или обувката.
Трапезата също трябва да е богата. Трябва да има поне 12 различни блюда, колкото са и месеците в годината.

И за да има щастие...
Изключително добра поличба е, ако кихнете в новогодишната нощ. Ако посрещате празника у дома, трябва да смените всичко с ново – бельото, покривката, гардероба си. Казват, че е добре първо да целунеш или прегърнеш някой от мъжки пол, носело късмет. Когато удари 12-ият час, отвори входната врата и покани добрата година, като кажеш сбогом на лошото.
А на първи януари се отпусни и се отдай на почивка – не е добре да се върши тежка работа, защото иначе през цялата година няма да можеш да седнеш от ангажименти.


Най-съкровеното желание
За да се сбъдне то, вземи лист хартия, напиши внимателно това, което искаш да ти се случи, а точно в полунощ на 31 декември изгори листчето и изсипи пепелта в чашата с шампанско. Ако това ти звучи прекалено налудничаво, напиши желанието си на лист цветна хартия и го закачи на коледното дръвче. После не прибирай тази странна играчка с останалите, а я скрий на тайно място, докато желанието ти се сбъдне.
Ние ти пожелаваме щастлива и вълшебна Нова година!