Само в 6 лесни стъпки: Какво е резонанс на Шуман и може ли да подобри живота ни?

Много от вас вероятно са чели, че честотата на вибрацията на единствения ни дом – Земята, с други думи – резонансът на Шуман, стремително се повишава през последните години. Още през миналия век основната честота беше достигнала 7,83 Hz. Смятала се е за постоянна величина, съвпадала е с алфа-ритъма у човека. Към настоящия момент обаче резонансът на Шуман вече достига до 30 Hz и продължава да расте.

Като неотменна съставна част от ноосферата на Земята на човечеството не му остава нищо друго, освен също да повиши вибрациите си. Ако не го направи, планетата ни сама ще се избави от всичко ниско вибрационно. По отношение на хората учените предричат увеличаване на смъртността от болести на съдовете, което започва да се потвърждава от актуалната статистика.

Но може ли всеки да направи нещо в тази насока? Как се повишават вибрациите, с какво да се започне?

Отговорът е по-прост, отколкото бихте предположили. Започва се с осъзнат „детокс” на всички сфери на живота. За да няма недоразумения – детокс е съкратен вариант на думата детоксикация, или почистване от отрови. Това е процес на разрушаване, обезвреждане, изхвърляне на различни токсични вещества по химичен, физически или биологичен метод. Осъзнатият детокс включва:

1. Осъзнато хранене

Осъзнатото хранене предполага разтоварващи дни, отказ от вредни продукти, от консервирана и силно обработена индустриално храна, предпочитание към прясно приготвената храна, повече плодове и зеленчуци. Освен това означава да се научим да се засищаме с по-малко количество храна, като при това си оставаме енергични.
Повишавайки качеството на употребяваните продукти и пиенето на достатъчно количество вода всеки ще усети положителните изменения на ниво физическо тяло. Вие ще влезете в контакт с тялото си и ще започнете да разбирате кога действително сте гладни и кога се опитвате да задушите стреса, неприятните емоции или ситуации с храна.

2. Осъзнато потребление на информацията

Това е следващият важен момент – отказ от безсмисленото сърфиране в социалните мрежи , отговорност за избора на потребяваното съдържание. Възможно е в началото да почувствате "счупване", ако вече плътно сте пристрастени към социалната мрежа. Но повярвайте и проверете! Животът в настоящия момент ще ви възнагради с нещо незаменимо - наслаждение от прости неща каквито са духовното общуване с близки и приятели.

3. Детокс на емоционалната и менталната сфера

Честотата на човешката вибрация пряко зависи от неговите мисли и чувства. Все повече – не само езотериците, се убеждават, че мисълта е МАТЕРИАЛНА. Какви мисли сте си избрали да мислите? Правите ли осъзнат избор на емоции с по-висока вибрация – такива като благодарност, радост, молитва, сърдечност?

Как още можете ментално да се прочистите? Тук на помощ идва природата. Съвременният човек интуитивно при първа възможност излиза от стресиращите градове и отива сред природата. Там, в контакт с нея, усеща покой и хармония.

4. Детокс на пространството.

Огледайте се наоколо, със свежи очи разгледайте жилището си и направете детокс в ума си: прочистете пространството от шлаката, избавете се от излишното, дайте го на нуждаещи се, започнете да използвате това, което стои натрупано като мъртъв товар. След което се настройте на осъзнато потребление и намалете отпадъците от жизнената си дейност до минимум. Не случайно създаденото през 2002 година движение „Нула отпадъци” – „Zero waste”, става все по-популярно.

5. Детокс на отношенията

Не е никак излишно да сканирате своето обкръжение за наличие на токсини отношения. Много психолози определят токсичните отношения като всяко онова, което при което хората не се поддържат един друг, където има конфликти и единият партньор се стреми да потисне другия, където има конкуренция, където има неуважение и отсъства сплотеност. А може би самите вие сте грешните и отравяте нечий живот?

6 Детокс на желанията

Всичките ли ви желания са искрено ваши? Или са някакви привнесени от социума, или пък от родителите и роднините? И въобще – своя ли живот живеете?
Ако сериозно се заемете с детокс на своя живот, това си е достатъчно голяма работа над себе си и душевен труд. Правили ли сте опити сами да преминете по този път? Какви резултати сте постигнали? Практиката показва, че резултатите са по-добри, когато се занимавате заедно със съмишленици и с такива, които вече вървят по този път.