За жалост всеки може да стане жертва на отвличане – независимо от възрастта и пола си. Най-често насилниците избират за свои жертви най-уязвимите слоеве на населението – самотни жени, млади момичета и деца от бедни семейства. Но историите по-долу показват, че и други хора са изложени на риск.

9-годишно момче живяло с насилника си 10 години

Преди няколко дни руската полиция задържа московчанина Едуард Никитин, който 10 години държал като сексуален роб деветгодишно момче. Никитин и преди бил съден по обвинение в насилствени действия със сексуален характер спрямо лице под 14 години“. Лежал половин година в затвора, после бил освободен и живеел от пенсията на майка си. Никитин се запознал с 9-годишния си съсед Андрей, който живеел с майка си и с втория си баща. Според някои източници семейството било проблемно, майката злоупотребявала с алкохол, а детето често било пребивано.

Андрей доверчиво ходел на гости на съседа си, без да казва на родителите си. Никитин давал на детето пари, а по-късно го хванал в капан.

Най-странното е, че Никитин живеел в апартамент тип общежитие, а съседите му твърдели, че никога не са виждали племенника му. Майката на похитителя живяла в съседната стая, но жената твърди, че не си е и помисляла, че Андрей е държан против волята си при сина й и че е подлаган на сексуално насилие. Никитин сложил параван зад хладилника, там крил момчето, направил му и нещо като био-тоалетна. Андрей можел да излиза от скривалището си, само когато всички други спели.

Детето било обявено за издирване, родителите му се преместили на нов адрес, а момчето продължило да живее с похитителя си.

Андрей и Едуард Никитин понякога излизали на разходка, но детето нито веднъж не направило опит да се свърже с родителите си или да избяга. Това продължило десет години. На една от разходките им странната двойка привлякла вниманието на полицията. Патрулиращите офицери поискали да направят проверка на документи за самоличност. Андрей нямал паспорт у себе си, затова просто назовал фамилията си. Проверявайки името му в базата, полицаите установили, че 19-годишният младеж вече от 10 години е обявен за издирване.

Едуард Никитин не отричал вината си, признал си и бил арестуван. Андрей не помни лицата и имената на родителите си, не може да чете и да пише, никога не е ходил на училище. Той смята начина си на живот за абсолютно нормален.

Момиче прекарало в кучешка клетка 40 дни

Деби (името е измислено) била едва на 15 години, когато през 2006 г. била заловена от насилници. Момичето не е от „типичните“ жертви, избирани за подобни престъпления. Деби била от добро семейство, живеела в хубава къща в спокоен квартал. Имала добър успех в училище и учителите й нямали оплаквания от нея. Една вечер нейната „приятелка“ Бианка се разхождала покрай дома на Деби и я поканила на разходка с двама свои възрастни приятели от мъжки пол. Когато жертвата се доближила до Бианка, последната се престорила, че иска да я прегърне, но вместо това я набутала в непозната кола.

Деби била заплашена с пистолет и завързана, сложили й превръзка на очите. Пътували няколко часа, за да покрият следите си и да не позволят на отвлечената да добие представа за посоката. Жертвата била докарана буквално в съседната къща, където я упоили с наркотици и я изнасилили групово.

В продължение на 40 дни Деби била държана в кучешка клетка и продавана на мъже, които идвали в жилището. Полицията в крайна сметка успяла да намери момичето, след което Деби и семейството й решили да се преместят в друг град.

Снежанка и нейният „господар“

Един ужасен случай от криминалната хроника на САЩ. Жена и приятелят й заедно продавали децата си като секс-роби, намирайки клиенти в интернет. Една от дъщерите си започнали да предлагат на чужди мъже, когато детето било едва на пет годинки. В затворените чатове, в които майката комуникирала с клиентите, момиченцето било наричано „Снежанка“. Всичко започнало с това, че жената позволявала на непознатите мъже да вземат детето в скута си. Скоро обаче нещата стигнали по-далече. „Снежанка“ разказвала в училище какво й се случва у дома, но учителите винаги първо говорели с родителите на детето, вместо да сигнализират веднага за случая в полицията. А за подобни признания „Снежанка“ търпяла побои.

Родителите й се опитвали да намерят клиент, готов да плати голяма сума, за да се „ожени“ за момичето. Майка му и доведеният му баща били готови да продадат детето на непознат човек. Намерили клиент и „Снежанка“ почти охотно се съгласила с тази сделка, смятайки, че няма по-лош живот от този, който води в момента.

Мъжът платил за момичето 5000 долара и през следващите 3 години се държал с пленницата си като с боклук. При това настоявал „Снежанка“ да ходи на училище и да учи, за да може да поддържа разговор с образованите му приятели. Жертвата срещнала друг мъж и се влюбила в него. Когато научил за това, „господарят“ й я изхвърлил от къщи.

18 години под ключ

Господин и госпожа Гаридо, държали в робство малката Джейси, били осъдени на 431 години затвор през 2011 г.

Момичето било на 11 години, когато през 1991 г. се прибирало пеша от училище. Филип с помощта на жена си Нанси зашеметил детето с електрошок и го прибрал в дома си.

Там двамата съблекли Джейси, оковали я в белезници, завили я с одеяло и я заключили в тясна звукоизолирана стая. След няколко дни Филип замъкнал детето в банята и го изнасилил. Свалили й белезниците чак седмица по-късно.

След няколко дълги месеца Джейси била преместена в малко по-голяма стая и прикована с белезници към леглото. Филип Гаридо често бил под влияние на наркотици. Веднъж влязъл в затвора и жена му Нанси го замествала като тъмничар на отвлеченото момиче.

На 13 години Джейси забременяла, чак тогава започнали да й дават топла храна. След още три години жертвата родила втората си дъщеря. Похитителите на Джейси я накарали да казва на децата, че Нанси е тяхна майка и че самото момиче им е по-голяма сестра.

Когато Джейси била намерена след цели 18 години, тя отказала да говори за това, което й се е случило през това време. Невероятно, но при това Джейси израсла като образовано и общително момиче – както и дъщерите й.