Автор
Христина Кирилова

Ще предизвикате проклятие: Никога не правете това на пълнолуние

Колко скучен би бил светът, ако не бяха суеверията. И макар мнозина да гледат на тях с иронична усмивка, може би е добре понякога да се вслушваме в някои. Дали ще се съгласите, или не - решението си е ваше, но бихме се обзаложили, че ще видите следващите 5, защото са много интересни. Ето кои дейстивя могат да ви сблъскат с проклятие и е добре да избягвате:

Никога не гледайте луната на пълнолуние

Ако имате пряк досег с лунната светлина в момент, в който тя е пълна, се смята, че ще загубите голяма част от енергията си. Още повече, ако си позволите да се взирате в нея и то през прозореца. От древни времена пълнолунието се идентифицира с разцвета на тъмните сили. Не напразно вампирите и върколаците в легендите са получили силата си точно през този период. Смята се, че ако наблюдавате пълнолуние през прозореца, той ще подейства като усилване между вас и луната и това още повече ще ви изтощи. В този период е най-добре да дръпнете завесите и да заспите без лунната светлина да гали лицето ви.

Не наблюдавайте погребение през прозореца

Смята се, че по този начин може да си навлечете сериозни неприятности със здравето и дори да причините зло на ваш близък. Причината за това твърдение е, че по време на погребалната процесия душата на мъртвия преминава от земния свят отвъд. А ако забележи, че го наблюдавате през прозореца, може да се разгневи и дори уплаши, което ще ви причини само злини и може да се сблъскате с тежка болест.

Не гледайте през прозореца, ако навън е пълен мрак

Ако гледате през прозореца нощно време, може да предизвикате зли сили в дома си, които нахлуват в късните часове на нощта. Те се чувстват добре дошли при тези, които наблюдават пълния мрак през прозореца. Така че ако не искате духове вкъщи, по-добре си намерете друго занимание, което не включва поглед през прозореца.

Не гледайте новородено бебе

Смята се, че ангелът пазител на бебето е твърде слаб през първите 40 дни и не може да защити детето от зли очи. В този период само родителите имат право да се възхищават на рожбата си. Затова никога не наблюдавайте новородено бебе, особено в очите. Разбира се, ако не е ваше.

Не се гледайте в огледалото, докато плачете

Ако случайно някога ви мине през ума да се наблюдавате сами как плачете в огледалото, по-добре не го правете. Според суеверията, подобен акт може да ви доведе до лудост. В буквалния смисъл на думата. Също така, ако гледате отражението си, докато роните сълзи, може да предизвикате порочен кръг от проблеми, защото образувате постоянен обмен на негативна енергия, който се връща към вас. Също така, ако се гледате в огледалото през нощта, можете неволно да извикате зли духове.

Четете още: 40 години по-късно: Как изглеждат днес Меги и Ралф от "Птиците умират сами"