Автор
Woman.bg

Скандална руска звезда иска да замести Путин

Скандална телевизионна звезда със спорен имидж направи категорична заявка за „окупиране“ на президентския пост на Русия.

35-годишната Ксения Собчак е дъщеря на първия кмет на Санкт Петербург след рухването на СССР. Смята се, че кръстник й е самият Путин, който, между другото, е и добър приятел на баща й.


Името й нашумя покрай участието й в едно от първите руски издания на "Биг Брадър", но славата си амбициозната Ксения дължи най-вече на скандалните си връзки със знаменитости. През годините тя е била и водеща на много предавания.

Именно заради тях фрапантната дама бе попаднала под саркастичния обстрел на таблоидите в родината си. Неотдавна тя дори се обърна към радиоводещ с думите: "Ако трябва да съм честна, проблемът Ви е, че страдате от комплекс за малоценност. Знаете, че за разлика от мен, не сте звезда..."

Собчак като цяло бе аполитична, но през 2011 г. тя навлезе в политиката с жлъчен коментар относно изборите за президент. От този момент насетне публичните й изяви предизвикваха фурор, като основна жертва, попадаща под прицелите на коментарите й, бе Путин. Собчак бе сред лидерите на „Марша на милионите“ през май 2011 г. заедно с опозиционерите Алексей Навални и Борис Немцов. Тогава десетки хиляди руснаци протестираха срещу Путин, а стотици бяха арестувани от полицията.


Във видеоклип, публикуван на новооткрития сайт на нейната кампания, нахъсаната кандидатка за президент на Русия заявява: "Като всеки руски гражданин имам правото да се кандидатирам на президентските избори. Реших да се възползвам от това си право, дори и само защото съм против всички, които обикновено се възползват от него", пише Франс прес.

Как изглежда темпераментната и целеустремена към президентското кресло дама вижте в нашата