Автор
Цвета Герчева

Как да отмъстиш на чичото, който ти наряза гумите?

Не си истинска жена - шофьор, ако поне веднъж не си закъснявала за среща, защото колата ти се е оказала със спукана или нарязана гума.

В по-хард версията на тази история - с четири нарязани гуми. А дали има начин да си сигурна, че няма да влезеш в поне 10 дупки, докато се качиш само от центъра на София до Алеко с колата? Никакъв!

Влизането на скорост в дупки на пътя е запазена марка за нас жените и хич нямаме намерение да се отказваме от онова приятно усещане, което ни доставя ужасът в очите на любимия ни, който след поредното родео по улиците казва: "Скъпа, как можа да влезеш във всички дупки с колата?! Това е талант.".

Е, може и да не е талант, но усещането да кажеш "Ами, наистина не я видях тази дупка" носи един особен адреналин, който всяка жена е изпитвала.

И понеже идва новият сезон и е време да сменим летните гуми със зимни, да приберем банските и да се подготвим за студените дни, ето няколко съвета от нас как да предпазите семейния бюджет от поредния извънреден разход за спукана или нарязана гума или пък загубени или откраднати ключове за колата:

Нарязани гуми? Този път имам застраховка

"...Често ли ви се е случвало да спрете на "нечие" място, без изобщо да предполагате, че чичото от първия етаж си спира Голфа там всяка вечер? Може и никъде да не пише, обаче да знаете - това си е неговото място и той ревниво си го пази. И ако спирате седмица всеки ден поред на него, не знам.... не отговарям какво може да се случи с гумите ви. О, тази сутрин и четирите са нарязани. Е, ясно. Няма да спирате повече тук..."

Как обаче да се предпазим от "мили" хора, които просто ни нарязват гумите и това обикновено става напълно безнаказано? От центровете за гуми "Диана" този сезон имат решение на проблема. Съвместно с "Колонад Иншурънс Ес Ей – клон България" те създадоха специална застраховка, покриваща щетите при нарязани гуми. Всичко, което трябва да направите, е когато си купувате или ви монтират нови гуми в центровете на "Диана", просто да попитате за новата им застраховка. Така няма да треперите, че утре пак някой може да ви нареже гумите и ще се наложи да се бръкнете с поне 1000 лв. за нови.

Дупки много, трудното е да ги уцелиш всички

Да попаднеш в огромна дупка с колата и да "излезеш" от ситуацията със спукана предна гума и крива джанта е класическа схема от българската реалност, към която вече сякаш се научихме да гледаме с доза хумор. Може и да спукаш гума, може и да не спукаш. Въпрос на късмет. Общо взето на гумаджиите у нас бизнесът им върви, вероятно и заради възможността да уцелиш пирон, да осъмнеш с няколко балона по гумите или просто да попаднеш на трамвайна релса, от която стърчи... нещо, което не се знае какво е, но пука гуми.

Е, понеже в центрове "Диана" всеки ден слушат истории за спукани или повредени гуми, които не могат да се ремонтират и трябва да се сменят, този сезон добрата новина е, че застраховката "Защитени гуми Диана" покрива щетите при проблем с гумата. Какво означава това ли? Задължително попитайте екипа на "Диана" за условията и застраховайте гумите си за една или две години при тях. Излиза наистина изгодно и отнема "болката", когато влезеш с колата в дупка, която "нямаше как да се избегне, наистина".

Къде са ми ключовете?

Случвало ли ви се е да търсите ключовете за колата си в продължение на няколко часа. А случвало ли ви се е да ги изгубите и после да се наложи да поръчвате нови? Особено при по-високия клас автомобили цената на такава услуга е... да кажем доста солена. Как можете да се защитите от този непланиран разход? Специално за разсеяни шофьори или пък за супер съсредоточените водачи без късмет, които вечно са в паника "Къде ми е ключа", от центрове за гуми "Диана" и "Колонад Иншурънс Ес Ей – клон България" създадоха комбинирана застрахователна полица, която включва освен сигурност за вашите гуми и покриване на разходи при загуба или кражба на ключа.

Дали ще дишате по-спокойно, ако знаете, че каквото и да се случи с гумите или ключовете на колата ви, имате застраховка?

"Вашето спокойствие е наша грижа", казват с усмивка момчетата от "Диана", а вие не забравяйте да ги разпитате за всички условия на застраховката на място в центровете за гуми "Диана".