Смелост или кралска глупост: Елизабет излезе без маска

Кралица Елизабет II отново показа невероятна сила на духа и излезе за първия си официален ангажимент на публично място, при това без маска!

Тя бе придружена от внука си принц Уилям до научно-технологична лаборатория по отбрана в Портън Даун в близост до Солсбъри. Срещата им бе с учени, които подкрепят борбата на Великобритания с коронавируса.

Това е първата публична поява на кралицата от 7 месеца насам. Тя и Уилям пристигнаха с помощта на хеликоптер и кола и разбира се, дистанцията беше задължителна за всички наоколо. Бяха взети стриктни мерки за сигурност, като всички 48 души от лабораторията, с които се срещнаха принцът и кралицата, са били задължени да се подложат на тест за Ковид-19. И за щастие, всикчки резултати са били отрицателни. Може би това е причината Елизабет да не се страхува да се появи без маска.

Кралицата окуражи поданиците си, като заяви че животът трябва да продължи по добре познатия нормален начин. И че тя също се завръща към задълженията си. Според източници тя е осигурила достатъчно безопасна среда за себе си и може да бъде спокойна за здравето си.

За последно Нейно Величество присъстваше на публично събитие на 9-и март в Деня на Общността на нациите. Това бе и последният път, в който видяхме Меган и Хари като част от кралското семейство.

Четете още: Ето как Марта Вачкова глези любимия си мъж