Смъртта е нейното вдъхновение - тя е лекар, самотна майка и най-влиятелният инфлуенсър в арабския свят

За нея болката е най-важният урок в живота, а смъртта - вдъхновение. Именно тя прави хората по-добри, истински и състрадателни. Това споделя една от най-влиятелните инфлуенсърки в арабския свят и директор на няколко компании - д-р Сара Ал Мадани, в интервю за "Преди обед" по bTV.

"Болката омекотява нашите ръбове и отваря сърцата ни. Моят най-голям учител беше болката и затова вярвам в добротата, защото изпитах всичко това", признава младата жена.

View post on Instagram
 

Известна е със смелите си изказвания в подкрепа на правата на младите жени. Говори и за предимствата и недостатъците на новите технологични открития.

Д-р Сара Ал Мадани е самотна майка и успял предприемач, която определя себе си като "спиритуален гангстер". "Толкова обичам духовността, че чак съм гангстер в нея. Вярвам в добротата, любовта и равенството", казва тя.

View post on Instagram
 

Най-голямото богатство за Сара е нейното дете. Признава, че именно то е нейният приоритет в живота и че никога не поставя работата си пред семейството.

"Когато умра, няма да взема нищо от това с мен. Всичко в този свят е назаем. Ще останат само спомените от тези, които обичам. Така че аз искам да живея, не да съществувам!", споделя житейската си философия Ал Мадани.

View post on Instagram
 

Тя е скромна и подчертава, че ежедневието ѝ по нищо не се отличава с това на много други жени.

Сутрин след сън първото нещо, което прави, е да си изпие лекарствата, които взима заради проблеми с щитовидната жлеза. Приготвя сина си за училище, след което се заема с професионалните си ангажименти. Следобед, след като синът ѝ се прибере от училище, тя му помага с домашните. След това отново се захваща с изпълнението на работния си график.

View post on Instagram
 


Денят от седмицата, в който си позволява почивка и някоя и друга глезотийка, е петък.
Тогава най-често ходи на масаж. "Когато правиш неща за други хора, 3 хормона се отделят в тялото ти - допамин, окситоцин и серотонин. Това е рецептата да бъдеш щастлив. Не е необходимо да правиш откачени неща. Щастието е вътре в теб. То е химична реакция. Когато даваш и си добър, ти ставаш щастлив. Аз съм щастлив човек!", така отговаря Сара Ал Мадани на въпроса какво я прави щастлива.

Най-голямото ѝ вдъхновение е смъртта. Това, че знае, че може да умре всеки един момент, ѝ дава стимул и жажда за живот, кара я да черпи всеки ден от водите на живота с благодарност и любов и никога да не отлага във времето неща, които би искала да направи.

View post on Instagram
 

Четете още: Запознайте се с Омар – най-красивият арабин, по когото жените въздишат