София - шведската принцеса, която се включи в борбата с коронавируса на първа линия

19 април 2020 | 19:18
6757
3
Getty Images, Instagram
3

Шведската принцеса София е не само красива представителка на аристокрацията, но и смела дама с огромно сърце. Доказателство за това е невероятният жест, който предприе, а именно да се включи в борбата с коронавируса и то на първа линия. Самата тя сподели новината в Инстаграм, където публикува снимка с лекарска униформа.

Принцесата вече официално е медицински помощник в болница "Софияхемет". Задълженията на София включват почистване в едно от отделенията и грижи за пациентите. Тя ще асистира и на лекарите. Изобщо София е от истинските кралски особи, които излъчват величие с постъпките си, дори и когато свалят короната в името на човещината и добротата.

До момента шведската принцеса е била почетен председател на болницата в Стокхолм, но от днес вече и служител там.

Невероятна постъпка, поклон пред София! 

Коментари

3 1zqjbo'"(){}:/1zqjbo;9
  29 юли 2022 | 05:48 отговор
 

 
2
  29 юли 2022 | 05:48 отговор
 

1zqjbo'"(){}:/1zqjbo;9

 
1 Мадлена
  27 април 2020 | 00:29 отговор
 

Хмм. В Софияхеммет ( болница в Стокхолм) няма пациенти с Совид-19, така че не е точно на първа линия. София ( с титла на принцеса, получена чрез брак), след изкаран тридневен курс няма право да се грижи за пациенти, а още по-малко да асистира на лекари. Ще може да дезинфекцира стаи, да разнася поща или да носи проби до лабораторията. Ще разберем като започне да работи.

 

Добави Коментар

Най-четени