Автор
Woman.bg

Съвети от Лиз Хърли: Как да сте секси и след 50

Ето така изглежда Лиз Хърли. Сигурно ще се учудите, ако ви кажем, че тя е на 53.

Разбира се, чаровната дама си има своите малки трикове за красота. Но коя ли жена няма? Първото нещо, което Елизабет прави, когато се събуди, е да изпие две чаши топла вода всяка сутрин. За мнозина това може би е доста странна сутрешна напитка, но всъщност ритуалът е чудесен начин за хидратиране.

View post on Instagram
 

Хърли внимава изключително много и с какво се храни. Ето какво включва менюто ѝ:

Закуска: Започва деня с купа гръцко кисело мляко, банан и малко мед.
Обяд: Тя яде след тренировка и обикновено това е купа зеленчукова супа.
Вечеря: Елизабет обикновено вечеря в офиса си. Вечерята е пиле на скара и много зеленчуци.

View post on Instagram
 

Преди време тя е спазвала хранителен режим според кръвната група. Нещо, което стана изключително модерно през последните години и в България. Например, за хората от нулева кръвна група се препоръчва да хапват риба и бяло месо, а тези от тип А - трябва да забравят за месото.

Елизабет от много време не спазва този хранителен режим. Неотдавна обаче тя изкара няколко дни в СПА център в Австрия, за да релаксира и да се откъсне от забързаното ежедневие. "Научих се да се отпускам и да релаксирам. Освен това се научих да седя неподвижно, да не гледам в телефона си и да се наслаждавам на храната", споделя тя.

View post on Instagram
 

Лиз отбелязва, че това ѝ се е отразило добре.

Ако се питате как започва денят ѝ, ще ви кажем. Хърли става в 7:30 ч. сутринта, след което прави клекове. "Имах проблеми в долната част на гърба, така че тези упражнения ми помогнаха", казва още тя. Тя кляка "колкото е необходимо", като повтаря упражненията и в следобедните часове.

След закуска отива на разходка с кучетата - лабрадор на име Хектор и кокер-шпаньол на име Миа. За 30 минути разходка с домашните любимци определено успява да влезе в тонус.

"Свежият въздух ви освобождава от всякакво напрежение", твърди тя, а когато има повече време, прави йога и пилатес упражнения.

Секси е, нали?