Сватба като в приказките: Омъжи се дъщерята на един от най-богатите хора на планетата

25 януари 2022 | 17:04
19630
1
1

Дъщерята на един от най-богатите хора на планетата - султана на Бруней, мина под венчилото на пищна церемония в кралския дворец. Грандиозните празненства по случай сватбата на принцеса Фадзила Лубабул започнаха още на 16 януари и продължиха цяла седмица.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bruneiroyalfamily

Кулминацията на тържествата бе вчера, когато султан Хасанал Болкиах даде дъщеря си за съпруга на Ауанг Абдула Набил Махмуд ал-Хашими и официално благослови техния съюз. Двамата младоженци изглеждаха прекрасно в пищните си дрехи, украсени с диаманти.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bruneiroyalfamily

Принцеса Фадзила е възпитаник на университета Кингстън и е деветото от общо 12 деца на султана. Майка на булката е втората жена на монарха Мариам Абдул Азиз. 36-годишната кралска особа е много популярна в страната си -тя е капитан на националния отбор по нетбол на Бруней и активист за здравеопазването. Годежът ѝ с привлекателния чужденец, както го наричат таблоидите, Махмуд ал-Хашими, бе оповестен на 31 декември.  

Състоянието на султана на Бруней се оценява на 20 милиарда долара. Той упражнява пълен контрол в страната си, тъй като е и премиер. Жени се за първата си жена кралица Салеха през 1967 г., когато наследява престола от баща си. Салеха все още е негова съпруга, въпреки че той минава още два пъти под венчилото.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bruneiroyalfamily

Още по темата

Коментари

1
  25 януари 2022 | 20:58 отговор
 

Да умрат дано тия обрезаци.

 
 
ТОВА Е САЙТ ЗА ЖЕНИ !!! ИЛИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ?!
27 януари 2022 | 05:54

Oshte edna istinska jena.... kak se narichash muj izobshto

 
2
27 януари 2022 | 13:06

Какъв ти е проблемът? Те са по-възпитани от теб, с мръсната пишка

Добави Коментар

Най-четени