Автор
Мария Николова

Сватба като в приказките: Омъжи се дъщерята на един от най-богатите хора на планетата

Дъщерята на един от най-богатите хора на планетата - султана на Бруней, мина под венчилото на пищна церемония в кралския дворец. Грандиозните празненства по случай сватбата на принцеса Фадзила Лубабул започнаха още на 16 януари и продължиха цяла седмица.

View post on Instagram
 

Кулминацията на тържествата бе вчера, когато султан Хасанал Болкиах даде дъщеря си за съпруга на Ауанг Абдула Набил Махмуд ал-Хашими и официално благослови техния съюз. Двамата младоженци изглеждаха прекрасно в пищните си дрехи, украсени с диаманти.

View post on Instagram
 

Принцеса Фадзила е възпитаник на университета Кингстън и е деветото от общо 12 деца на султана. Майка на булката е втората жена на монарха Мариам Абдул Азиз. 36-годишната кралска особа е много популярна в страната си -тя е капитан на националния отбор по нетбол на Бруней и активист за здравеопазването. Годежът ѝ с привлекателния чужденец, както го наричат таблоидите, Махмуд ал-Хашими, бе оповестен на 31 декември.

Състоянието на султана на Бруней се оценява на 20 милиарда долара. Той упражнява пълен контрол в страната си, тъй като е и премиер. Жени се за първата си жена кралица Салеха през 1967 г., когато наследява престола от баща си. Салеха все още е негова съпруга, въпреки че той минава още два пъти под венчилото.

View post on Instagram