Автор
Веселина Петрова

Сватбени камбанки за красивата йорданска принцеса Иман. Кой е младоженецът?

Йорданската принцеса Иман, дъщеря на кралица Рания и краля на Йордания Абдула II, ще се омъжва. Новината сподели самата Рания, която написа в Инстаграм профила си:

View post on Instagram
 

"Поздравявам те, скъпа моя Иман. Твоята усмивка винаги е била като подарък - от деня на раждането ти. Желая на теб и Джамил живот, пълен с любов и смях".

Към поздравите се присъедини и по-големият брат на Иман - принц Хюсеин. Той сподели в Инстаграм снимка със сестра си и нейния избраник и написа:

View post on Instagram
 

"Най-топли пожелания за скъпата ми сестра и нейната половинка Джамил. Желая ви щастлив съвместен живот".

За любимия на Иман не се знае много. Само това, че е с две години по-голям от нея и работи като управляващ партньор в нюйоркски инвестиционен фонд. Роден е в Каракас, Венецуела.

През юни 2014 г. Иман завършва Международната академия в Аман, която е основана от нейната майка. Там учи заедно с братовчед си Муна Джума. Получава награда за най-добър спортист в класа. Една от първите ѝ публични изяви е възпоменателната церемония за нейния дядо – крал Хусейн, състояла се през 1999 г.

През годините Иман бин Абдула II помага на кралица Рания в благотворителните ѝ начинания. Подобно на майка си, принцесата се бори за осигуряване на по-голям достъп на хората до образование, здравеопазване, както и осигуряване на равни права на жените в Близкия изток.