Световна война, трагедии и катастрофата на Даяна: Кралицата преживя всичко, но заслужава ли Меган Маркъл на старини?

Ако някога сте допускали грешката да завиждате на кралица Елизабет Втора за уж бляскавия ѝ и безпроблемен живот, всъщност може да се окаже, че тя би завидяла за вашия. Защото Нейно Величество никога не е имала щастието да бъде обикновен човек, а короната ѝ е тежка. Дали мечтата ѝ е била да управлява десетилетия наред? Вероятно не, защото тя обожава спокойствието, конете, кучетата и тишината на село. Вместо това обаче ѝ се падна доста тежка съдба, а едно амбициозно момиче отвъд океана превръща старините ѝ в истински ад...

Сигурно вече се досещате – става дума за най-лошата снаха в историята на кралското семейство, а може би и въобще в историята на човечеството. Меган Маркъл. Дори бихме могли напълно да се съгласим с думите на Доналд Тръмп: „Кралицата не заслужаваше да ѝ се случи това. Тя винаги е била перфектна и точна. А на Хари му пожелавам успех, с Меган определено ще му трябва.“



Ако се обърне назад към миналото, Нейно Величество вероятно няма да може да повярва през колко много изпитание е преминала в този живот. Елизабет, която се ражда като съвсем обикновено и щастливо дете в добро семейство, зарязва детството още когато е на 10 г. и любимият ѝ чичо, Едуард III абдикира, тъй като е влюбен до уши в разведената американка Уолис Симпсън. Кой знае – може би Хари точно на него се е метнал по отношение на влюбване в най-неправилния човек...

Тогава бащата на Елизабет, Джордж, става крал и на нея ѝ се налага да порасне преждевременно и да свикне с мисълта, че най-добрата ѝ приятелка Соня Бери, вече е длъжна да се обръща към нея с „Ваше Величество“. Безгрижното ѝ детство в провинцията изведнъж приключва, а мисълта да се премести в Бъкингамския дворец никак не ѝ допада. Шест години по-късно тя получава и първата си голяма отговорност - почетното звание Главнокомандващ британските въоръжени сили. Няколко години по-късно настъпва и първата голяма трагедия в живота на Елизабет – тя губи баща си. Тогава 26-годишната дама няма право да се отдаде на скръб, защото се налага да седне на престола.



По време на царуването ѝ, което продължава и до днес, Елизабет се справя с безброй трагедии и скандали, свързани с членовете на фамилията, но едва ли някой е успял да вгорчи живота ѝ повече от Меган Маркъл. Атентати, Втора световна война, аферите на сестра ѝ Маргарет, аферата на принц Чарлз, последствията от развода между него и Даяна, смъртта на Даяна... Но нищо не я накара да замълчи така, както след интервюто на внука ѝ Хари и снахата, която не заслужи с нищо.

Днес източници от кралското семейство издават, че Нейно Величество не изпитва гняв заради постъпката на херцозите на Съсекс, а истинска тъга. Защото никой в историята не си беше позволил да нарече кралската фамилия „расисти“ и никой не е бил толкова наивно нагъл, колкото Меган. И докато цял свят все още се чуди как Елизабет не е „елиминирала“ американската си снаха, при положение, че може да го стори с лекота, тя запазва мълчание. Становището, което подписа след интервюто, бе три абзаца, но в него прозираше великодушие, за което се изисква кралска сила.



Според приближени до семейството през годините Елизабет, Чарлз, Уилям и Кейт са били загрижени за Хари и всички посрещнали Меган радушно. Защото мечтата им била той да е щастлив и в началото наистина изглеждаше такъв. Днес обаче Маркъл предизвиква истинско сътресение в семейството, а към днешна дата тече вътрешно разследване за обвиненията в расизъм, които тя си позволи да отправи пред цял свят. Наистина, такива старини ли заслужи Елизабет?

Въпреки всичко обаче, тя е твърдо решена да стои зад Хари, когото толкова много обича. Припомняме ви, че кралицата е провела телефонен разговор с внука си и снаха си с цел изглеждане на отношенията между двете страни. А какво предстои оттук нататък – само времето ще покаже.

Четете още: Хванаха Меган в изкусна лъжа