Автор
Woman.bg

Световноизвестният руски дерматолог проф. Юцковская пристига в България

Световноизвестният руски дерматолог проф. Юцковская идва у нас по покана на Асоциация на естетичните дерматолози в България (АЕДБ). Обучението за българските специалисти ще се проведе на 27-28.09 (понеделник и вторник). Темите на дискусия ще бъдат: Пациентите на новото поколение и новите трендове в естетичната медицина.

Българските лекари ще имат възможност да обсъдят комбинирани протоколи за естетични корекции с различни продукти и как да направят най-правилната оценка и да съставят правилен терапевтичен план, съобразно особеностите на конкретния пациент.

Проф. Яна Александровна Юцковская е високо ценен от международната професионална общност дермато-венеролог и доктор на медицинските науки. Тя е основател на образователния проект "Училище на професор Юцковская" и президент на Асоциацията на специалистите по джендър медицина.

Дълги години тя ръководи катедрата по дермато-венерология и естетична дерматология на Държавното бюджетно учебно заведение за висше професионално образование "TSMU“ към Министерство на здравеопазването на Русия. В преподавателската си практика проф. Юцковская първа въвежда усъвършенствани методи на преподаване, използвайки всички съвременни технически средства, съчетавайки теоретични и практически части: майсторски класове, видео майсторски класове, уебинари, скайп конференции, сателитни срещи и обучения върху кадавър.



Проф. Юцковская е международно признат експерт в терапията на акнето и използването на ботулинов токсин в естетичната дерматология, комбинирана терапия с ботулинов токсин и апаратни методи, особености на стареенето на периорбиталната област, предвид анатомичните особености, терапия с ботулинов токсин при двата пола, както и при пациенти с противопоказания за такава терапия, корекция на възрастовите промени в гениталната област при жените, интимна контурна пластика при мъжете и др.

Яна Юцковская е редовен лектор и модератор на специализирани конгреси и конференции във Венеция, Париж, Монако, Лас Вегас, Кан и други градове-центрове на научната съвременна естетична медицина.

Автор е на над 350 научни публикации, включително 2 патента за изобретения, съавтор е на 19 монографии, научен ръководител на 5 докторски дисертации.

Тя е и автор на едни от най-високо оценяваните майсторски класове в естетичната дерматология: „Прогнозиране на резултатите от терапия с ботулинов токсин, според особеностите на лицевата анатомия и мускулния тонус при различни типове лица“ и „Корекция с хиалуронова киселина на инволютивни промени и еректилни дисфункции при жената“. Съавтор е на книгата: „Дерматовенерологично национално ръководство“ под редакцията на Ю.А.Скрипкин, проф. Ю.С. Бутов и проф. О.А. Иванова.