Нека си го кажем – съвременното общество упорито ни втълпява, че ако не се вписваме в определени критерии за красота, не сме привлекателни.

Килограмите, които трябва да бъдем, са строго регламентирани, както и пропорциите на тялото и чертите на лицето, а идеята, че естественият външен вид не е повод за гордост, умело ни се втълпява още от ранна детска възраст.

В това твърдо вярва една украинска артистка, която е категорична, че начинът, по който изглеждат куклите, оказва влияние върху мирогледа на момиченцата.

Мнозина приемат тезата с насмешка, но нека се замислим. Ако куклите, които са първият модел за подражание за много момиченца, са силно гримирани и с перфектни мерки, децата израстват с мисълта, че всяка различаваща се от тази визия е неприемлива. Опитът за вписване в нереалистични модели може да е причина за ниско самочувствие, пораждане на комплекси относно външния вид и развитие на хранителни разстройства на по-късен етап, разкриват психолози.

За да предотврати това и да покаже на света, че естествената визия е красива и децата трябва да бъдат възпитавани да я ценят и търсят, Олга Кеменетская купува и преправя кукли.

Тя премахва грима от лицата на Барби-тата и прави чертите им по-натурални и реалистични, за да помогне на децата да обикнат образа, който виждат в огледалото.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram