Автор
Ева Лъчезарова

Тайните на градския номад: как да си организираш джаз пикник на открито

Джаз в душата, джаз в сърцето, а защо не джаз в парка?

Обожавам живата музика, тя събужда едни невидими ноти, които всяка от нас носи в себе си и за които, ако не се грижим подобаващо, лека-полека замират. През последната година обаче “новото нормално” почти изключи всякакви надежди скоро да се върнем по клубовете, за да “нахраним” душите си. Признавам си, странно е, много е странно да нямаш възможност толкова дълго време да се докоснеш до нещо, което едновременно те е зареждало и разтоварвало.

Ако разбрах едно нещо през последните 12 месеца, то е, че хората сме изключително адаптивни, много по-адаптивни, отколкото някога съм си представяла. Научихме се да работим от вкъщи, научихме се да общуваме онлайн, научихме се дори да празнуваме във виртуалното пространство. Най-хубавото от всичко обаче е, че се научихме да прекарваме много повече време на открито и да импровизираме по необичайни начини.



Случвало ли ви се е сутрин да се събудите с “музика” в ушите? Да усещате, че имате нужда да допълните сутрешното кафе с един “шот” от любимия си жанр? Е, миналият петък ми се случи точно това. Събудих се и веднага си пуснах I Wish I Knew (How It Would Feel To Be Free) на Нина Симон. А текстът на парчето всъщност се оказа доста символичен:

I wish I could share
All the love that's in my heart
Remove all the bars
That keep us apart

Реших, че предстоящият уикенд е идеалното време, в което да “премахнем всички решетки, които ни разделят” и че новата реалност изисква просто малко по-различен поглед и малко планиране. Така ми хрумна идеята да си спретнем джаз пикник в парка.

Безспорно най-важната съставка за всеки готин пикник е компанията, а най-запомнящите се партита винаги се получават спонтанно. Затова се обадих на 4-те си най-добри приятелки и се разбрахме всяка да донесе нещо по ресори. Кулинарката сред нас щеше да приготви кошница с плодове, сирена и кифлички, момичето-уют подбра удобно меко одеяло и покривка за сервиране, купонджийката взе любимата си преносима колонка и ни направи джаз плейлист, за мен останаха освежаващите напитки.



Както виждате, перфектният джаз пикник не се нуждае от дълга подготовка, достатъчно е всеки да дойде с настроение и усмивка. От години насам си имаме една тайна и леко скрита полянка в Южния Парк, на която се събираме. Решихме, че събота следобед е идеалното време, за да се видим, а там беше и перфектната локация за нашия джаз пикник.

С момичетата се познаваме от толкова много години, че ми става все по-трудно да ги изненадам с нещо, но не губя надежда и винаги търся нови начини да разнообразим времето си заедно. Случайно обаче разбрах, че популярната напитка, обогатена с витамини и минерали DrWitt вече се предлага и в България и бях твърдо решена да я включа в нашия джаз пикник на открито. Оказа се, че тя се предлага в три вкуса DrWitt Relax (касис, черна боровинка и хибискус); DrWitt Antiox (нар и асаи) и DrWitt Fit (манго, лимон и зелен чай). Затова взех по две от всяка, за да съм сигурна, че ще бъдем достатъчно хидратирани. Водите на DrWitt дават допълнителна доза витамини и минерали на организма и имат ниски калорийни нива, което пък е чудесната комбинация за нас.

View post on Instagram
 


Истината е, че всичко е по-вкусно и освежаващо на открито. Има нещо в свежия въздух, което изостря сетивата. В комбинацията с лека джаз музика пък всеки разговор може да се превърне в истинско вдъхновение. Върнахме се назад във времето и си спомнихме някои от най-забавните моменти, които сме преживели през годините. Така успяхме да планираме предстоящото лято. И не на последно място - събудихме невидимите ноти в себе си, които ни накараха отново да се почувстваме живи и истински.

(в материала има продуктово позициониране)