Автор
Весела Георгиева

Такива сме си: жените харесват гаднярите, не си падат по мили мъже

Да си любезен и вежлив се оказва, че не е универсално качество. Върши чудеса при жените, защото автоматично ги превръща в много по-привлекателни за мъжете. Но за мъжете не сработва никак добре. Любезният, вежлив и учтив мъж далеч не е толкова привлекателен в очите на дамите.

Изследванията сочат, че мъжете намират любезните и мили дами за много по-женствени, което от своя страна се обвързва с представата за по-изразена сексуалност.

Такива жени се смятат за по-спокойни и уравновесени, предразполагат към ласки, излъчват нежност, топлина и любов. Мъжете се чувстват спокойни в тяхната компания и са привлечени от тяхната женственост..., казват изследователите.



При мъжете обаче нещата стоят по съвсем различен начин. Оказва се, че повечето жени намират милите и любезни мъже за... по-малко мъжествени.

Учените обясняват този факт по няколко начина: възможно е жените да възприемат този тип мъже за прекалено чувствителни и раними; не откриват сигурност и опора у тях, защото предполагат, че няма как да бъдат глава на семейство; смятат, че не са искрени и са склонни към манипулиране, показвайки едно привидно мило поведение, пише Obekti.

Оказва се, че много мъже се оплакват, че не могат да проявят кавалерските си качества, защото дамите обичат сами да си вършат всичко - да си носят тежките покупки на гръб, да стоят прави в транспорта, да си сменят крушките...

А после се оплакваме, че нямало кавалери...