Автор
Весела Георгиева

Танците ще променят живота ви - вижте как!

Ако имате нужда от увереност, от спокойствие, от нов поглед към нещата от живота - започнете да се занимавате с танци. Танците ще ви помогнат да се съсредоточите над важните неща, ще ви направят самоуверени и по-щастливи. Доказан факт.

Започнете деня с танц и всичко след това ще бъде много по-светло и по-красиво. А в края на вечерта ще установите, че животът ви е станал много по-красив и позитивен.

Танците ще изгонят лошото настроение като с вълшебна пръчица. Нали знаете - ако сте в лошо настроение и останете в покой, лошото настроение ще остане с вас. Ако се раздвижите обаче и то ще се раздвижи и ще се трансформира. В нещо далеч по-светло и усмихнато.

Танците помагат, ако сте тъжни, обезсърчени, ако наскоро сте сменили работата, ако гаджето ви е зарязало - въобще във всички моменти, в които трябва рязко да вдигнете нивото на потъналото си настроение.

Ако в продължение на четири седмици започвате деня си с танц, животът ви буквално ще избухне. И ще се превърне в нещо много красиво.

Може да ви звучи странно, но танцът е добър за здравето ви, за психическото ви състояние, дори за социалните ви контакти.

Доказано е, че танците пазят сърцето здраво и лекуват... световъртеж. Помагат ни да бъдем по-концентрирани, намаляват стреса, тревожността, повишават самочувствието, грижат се за паметта.

Умът ни се освобождава от напрежението и стресът, отдаваме изцяло на танца, съсредоточени върху отделните движения. Отърсваме се от проблемите, сякаш се вслушваме във вътрешния си глас, наслаждаваме на истинска антистрес терапия! Няма как да се научим да танцуваме с една тренировка! Нужни са желание, отдаденост и страст! И тази последователност, този ритъм, повторяемостта, ни помагат да влезем във форма след преживян стрес.

Резултатът е видим след по-малко от месец. Всеки е ден е празник с няколко минутки, прекарани в пируети или страстни ритми.