Автор
Woman.bg

Те се отказаха от милионите си, за да бъдат щастливи

Днес ще ви разкажем историята на Дипали Шарп и съпругът й Крисчън – инвестиционни банкери, които притежават милиони и доскоро водеха луксозен начин на живот, за който много от нас биха могли само да мечтаят. Двамата прекарват вечерите си навън в най-модерните ресторанти и карат последен модел от най-скъпите коли. Всичко обаче се променя, след като Дипали ражда мъртво бебе. И макар моментът за щастливата двойка да е тежък, те успяват да намерят нов смисъл в живота - решават да изоставят успешните си кариери като банкери и да станат доктори. Вдъхновението ги спохожда покрай сблъсъка им с медицината покрай мъртвороденото бебе.

Днес Дипали и Крисчън имат завършено медицинско образование и работят като джипита, обикалят и света. И въпреки че вече не си купуват скъпи дизайнерски дрехи и не ходят на романтични ваканции в най-екзотичните кътчета на света, те споделят, че в момента са по-щастливи от всякога.

Заможната дама забременява за първи път през 2002 г., тогава животът й е съвсем безгрижен. По това време младото семейство има къща в Лондон и невероятен апартамент в центъра на Ню Йорк. Но в 20-та седмица от бременността, те разбират, че бебето им е със сериозно сърдечно заболяване. Само няколко месеца по-късно то се ражда мъртво. В този момент Дипали и Крисчън осъзнават колко празен е бил животът им до този момент.



„Преди трагичното раждане на сина ни, винаги се разведрявах, като излизах на шопинг. Но след този ужасен случай, разбрах колко празен е бил животът ми досега. Да, всеки мечтае да има много пари и охолен живот, но откакто всичко, се промени с Крисчън сме много по-щастливи. Преди да осъзная кои са наистина важните неща в живота, единствените ми грижи бяха свързани с това дали да си купя чанта "Прада" или "Гучи". Затова Крисчън ми купуваше различни, като всяка една от тях струваше най-малко 500 долара. Сега този начин на живот ми се струва толкова повърхностен и безсмислен. Докато бях бременна, лекарите бяха много внимателни и грижовни към мен. С мъжа ми бяхме изключително впечатлени от отношението им. Аз постоянно разговарях с лекарите за лечението ми, изведнъж усетих, че съм завладяна от медицината. Веднъж дори един от специалистите ми каза, че може би трябва да стана лекар заради интереса ми към тази наука“, споделя 44-годишната Дипали.

И така след тъжната случка милионерите решават да оставят лъскавия живот настрана и да посветят дните си да помагат на болните. Дипали кандидатства медицина в Университета в Нотингам. За щастие съдбата ги дарява с дете, то се подготвя за приемните си изпити, те отглеждат второто си дете, а тя дори все още кърми. Ентусиазмът й толкова пленява Крисчън, че година по-късно той също решава да посвети живота си на медицината.



Две години по-късно Дипали ражда третото им дете – Амбика. Медицинското образование съвсем не е леко за двойката, но през 2010 г. двамата успяват да се дипломират и вече няколко години водят истински щастлив живот като лекари.

„Нито дизайнерските дрехи, нито скъпите бижута могат да те направят истински щастлив. Сега с Крисчън се чувстваме по-богати от всякога“, споделя Дипали.

Четете още: Обичате да оставате сами вкъщи? Прочетете това