Автор
Woman.bg

Те се ожениха като истински българи! Ето за тази сватба говорят всички

Сватбата на Милена и Румен от Варна се превърна в едно от най-обсъжданите събития на уикенда. Двойката избра да си каже заветното "Да" в духа на българските традиции, а младоженците, както и всички гости, бяха облечени в национални носии.

Милена и Румен се събират преди 10 години, а плод на любовта им са двете им прекрасни деца Пресиан и Христея. Дълго време те не подписват в гражданското, но най-накрая моментът настъпва. „Казах на мъжа ми, че не искам да се женя сега. Но създадохме едно хубаво семейство и така след 10 години сватбата се състоя”, разказва Милена Димитрова пред "Нова телевизия".

Те изпращат покани до роднини и приятели, в които описват приказката на семейството. Уточняват, че гостите задължително трябва да са в народни носии. „Държахме твърдо на носии, за да не забравяме нашите корени”, споделя Румен Димитров. Булката и младоженецът не знаят каква е носията на другия, както повелява традицията.

След сключването на гражданския и църковен брак, младоженците се отправят към площада на морската столица. Всички се хващат на хорото, за радост на варненци, които искат да се снимат с новото семейство. Най-щастливи, разбира се, са децата на двойката Пресиан и Христея. Техните връстници са категорични, че също искат да видят родителите си в подобна роля.