Те се разделиха, но карат карантината заедно - как издържат?

Ако мислите, че сте прецакани, защото си седите вкъщи по цял ден, лъжете се. Има много по-прецакани от вас – тези, които са под карантина с бившите си например. Те не просто са затворени в дома си, те са затворени с онзи, когото най-малко искат да виждат в момента. Представяме ви един прекрасен (за нас доста забавен) пример от живия живот:

Джорджия (26 г.) и Кайл (24 г.) решават да се разделят точно преди обявяването на пандемията и налагането на карантина. На пръв поглед, това не е нищо необичайно или сложно за хората на тяхната възраст. Но...

Те не са просто бивши гаджета, а родители на две деца. Което по принцип също не е толкова голям проблем за раздялата им. Всъщност, карантината обърква иначе нормалния им живот най-много. Малко след като слагат край на отношенията си, Кайл напуска семейното им жилище и се изнася на квартира със свой приятел. Няколко дни животът изглежда безоблачен, докато съквартирантът му не решава, че трябва да се прибере при родителите си, след обявяването на пандемията. И в този момент светът на Кайл се срива и той не може да остане в квартирата, буквално остава на улицата, няма къде да отиде. Ето защо Джорджия се склонява да го прибере обратно в апртамента, който до скоро е бил и негов дом, с уговорката той да спи на дивана в хола.



И така бившите влюбени гълъбчета и настоящи съквартиранти заживяват отново под един покрив, без възможност да излизат навън. Изолацията и споделените заедно 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата се оказват много по-голямо изпитание, отколкото са очаквали да бъде. Тук е моментът да отбележим и че освен без дом, Кайл вече е и без работа, което повече прибавя към напрежението. Всъщност, самата Джорджия определя живота си с него сега като: „Адът на Земята“. Но как ли се е очаква да е като са се разделили след 10-годишна връзка?

Всъщност, отношенията им невинаги са били безоблачни и през годините са се разделяли многократно заради тежки спорове. И най-накрая, когато решиха окончателно всеки да поеме по своя път, иронията на съдбата ги събира отново под един покрив. Колко сладко, нали?

„Много плакахме, когато се разделихме окончателно и се обвинявахме взаимно, но решихме да поставим децата си на първо място, заради което продължихме да се чуваме“, споделя Джорджия. И така, ето как преминават кошмарните дни под изолация с бившия ѝ мъж:

„Първата седмица положението беше добро. Разбрахме се, че ще си разделяме сметките по апартамента, както и домашните задължения. Също така се уточнихме, че ще прекарваме и по равно време с децата. Мислех, че всичко ще е наред, но Кайл се почувства твърде комфортно и то твърде бързо. Буквално всеки ден се стараем да не се хванем за гушите.

Безброй пъти му казах, че трябва да става от дивана в 7 ч. сутринта, защото децата се будят и са в хола, но той продължава да се излежава до 10 ч. Цялата къща смърди афтършейва му, а аз не го понасям. Тотално е окупирал телевизора в хола, на който гледа боксови мачове в продължение на часове. Също така прекарва двойно повече време в банята от мен.

Не мога да отрека, че Кайл е добър баща и си поделяме справедливо задачките около децата, но от друга страна самият той ме влудява и не спираме да се караме. Разбира се, правим го далеч от децата, защото не искаме те да чуват. Ужасно е – той не може да избяга във фитнеса, за да си отпочине, а аз не мога да изляза на кафе с приятелка.

Виждам, че той постоянно се запознава с разни жени в Тиндър, което допълнително ме натоварва. Знам, че е нормално, все пак вече е необвързан мъж, но всеки път щом се усмихне самодовлно, докато си пише с поредното момиче, направо откачам“, оплаква се Джорджия.

И ако мислите, че положението за Кайл е по-розово, лъжете се. Ето и неговата гледна точка:

„Мислех, че ще е лесно да живеем отново заедно, но не е така. Постоянно се караме кой да отиде, за да напазарува продукти за дома.

Освен това, мразя начина, по който Джорджия дъвче храната. Не спирам да стискам зъби, въпреки че звукът ме изкарва извън равновесие.

Постоянно ходи след мен и почиства всичко, до което се докосна. Това се случва всеки ден!

Ако тя е в кухнята, аз нямам право да бъда там. А ако аз отида да сготвя нещо там, тя не спира да ми обяснява как не го правя, както трябва.

Помолих я една вечер холът да бъде моето кътче, където мога да си направя видеоразговор с приятелите ми или с някое момиче, с което съм се запознал в Тиндър, но тя тотално откачи и не се съгласи.

Вярвайте ми, децата ни са единственото, което ни спира да не се убием взаимно.“

Четете още: Властите в Малайзия наредиха: Жени, гримирайте се и не се заяждайте с мъжете си, докато трае карантината