Автор
Woman.bg

Тест: Разбери какъв e мъжът до теб и дали си подхождате?

Тестът е направен от Наталия Кобилкина въз основа на теорията на К.Г.Юнг „Колективно безсъзнателно и архетипове". Днес тази теория се явява едно от най-големите съкровища, които са открити от психолозите.

Тестът се състои от две части. Първата (можеш да я откриеш тук) позволява да разбереш самата себе си, своите силни и слаби страни, какво и как можеш да промениш в себе си, за да имаш хармоничен личен живот. Също така ти дава насока какъв партньор е подходящ за брак и с какъв партньор можеш да изградиш приятелство или бизнес комуникация. Втората част разкрива какъв е настоящият ти партньор или мъжът, по който въздишаш. Когато откриеш твоя и неговия доминиращ архетип, ще си отговориш на много въпроси за отношенията ви.

Съвет: За да бъде тестът максимално обективен, по възможност, консултирай се с партньора си, ако не си сигурна в някой от отговорите.
Избери един от четирите варианта, който е най-подходящ за него и отбележи с буква а, в, с или d.

•1. Какъв герой му харесва най-много?
А – Ричард Брансън
В – Алфред Хичкок
С – Дейвид Бекъм
D – Владимир Путин

•2. Как обича да се облича?
А – Той трябва да се чувства свободен в дрехите, които носи и често избира спортния стил, който е удобен за екстремен живот, обича скъпи часовници, кожени якета и по-мъжкарски, леко груб стил дрехи.
В - Удобно, комфортът е най-важен за него, купува дрехи лесно и бързо, а често оставя тази задача на теб. За него дрехите не са важни. Дънките и фланелката са му любими.
С - Иска да не струват прекалено много, но да изглеждат добре и да личи, че това е скъпа марка. Има прекрасен вкус и комбинира дрехите си много добре, има смелост да използва ярки цветове.
D – Консервативен, костюмар, носи симетрични едноцветни дрехи. Костюм, риза и вратовръзка са най-любимият му избор. Често това е камуфлаж или воена униформа. Обича форми. Има определена марка, която носи в продължение на много години и която показва статуса му.

•3. Ако трябва да опише идеалната жена, за него тя е...
А - Възхитена и впечатлена от него, добра домакиня, вярна и може да се разчита на нея. С добър характер, важно е да готви и да се гриже добре за децата. Обикновено не много ярка жена, която предпочита естествения стил на обличане.
В – Интелигентна, сигурна, умна, надеждна, с добра професия и може да се разчита на нея. Практична и контролираща. Тя избира местата за почивка, училището за децата и дори позите в секса.
С - Ярка, енергична, самостоятелна, знае какво иска и го постига, сексуална, привлекателна, желана и от другите мъже. Бизнес-дама, успешна, изкарваща добри пари, свободолюбива.
D - Красива и послушна, прави това, което той иска, винаги поддържана и дори малко разглезена. Задъжително много емоционална, чувствителна и нуждаеща се.

•4. Неговата основна ценност е...
А – Свободата, новите неща и да прави революция. Той прави това, което наистина иска. Винаги е готов да рискува и да се впусне в нещо ново. Без да се замисли, би заминал за чужбина. Учи лесно езици, изгражда бизнеси от нищото. Пълен е с много идеи. Прекрасно делегира права и прави империи. Готов е на всичко, за да постигне целта си. Бизнесмен и човек, който цени свободата си и факта, че няма шеф. Носи отговорност и понякога игре със закона.
В – Вътрешният му свят и да твори. Иска да го оставят на мира, за да може да прави каквото си иска, обича да мисли и да не говори много, комфортно се чувства сам и не иска някой да прекрачва неговите граници. Парите не са толкова важни за него. Иска признание за това, което прави.
С – Парите, семейството и къщата му. Жената играе главна роля в живота му. Важно е тя да бъде щастлива и да е до него, тя е неговата муза, а той много държи на семейството и децата, супер баща е. Парите са основа за него. Когато няма пари, не се чувства добре и затова се старае да печели добре.
D - Властта. Обича сигурността и стабилността. Често работи в корпорации и бавно израства от долу до горе. Обича и може да управлява екипи. Харесва му да изгражда бизнес/компания, да комуникира с хората, за да постига своите цели. Той е силен мъж и знае точно какво иска.

•5. Той си мечтае...
А – За бизнес и свобода! Не може да се подчинява. Иска да има свой бизнес и да следва мисията си, да обиколя света и да види нещо ново, иска да създаде нещо ново, което не е съществувало досега.
В - Да измисли нещо творческо, велико и да се радва на своето изобретение, програма и т.н.
С - Да има много пари, красива къща и да живее така, както иска, да има хубава жена.
D - Да управлява или да работи в голяма компания и да бъде шеф. Важно е да бъде най-главният.

•6. Как обича да прекарва свободното си време?
А - Купони, забавления, общуване с хора или екстремни видове спорт.
В - Да чете интересна книга, да пише нещо или да измисля нещо.
С - Да прави секс с хубава жена на луксозна почивка, обича лукса, ресторантите, масажите...
D – С приятелка на хубаво място, да чете на спокойствие.

•7. Работата за него е...
А - Мисията на живота му, успех, предизвикателство, надскачане на себе си, забавно му е да работи, там може да се покаже.
В – Творчество и самореализация, харесва му това, което прави.
С - Начин за печелене на пари.
D – Властта и доказването, че той е босът, основата на неговия живот, начин за доказване, че може всичко.

•8. Семейството за него е...
А - Важна част, но основно заради децата, има и други цели в живота.
В - Някакви задължения - разбира се, че трябва да има семейство.
С – Всичко, обича много жена си и децата си и не си представя живота си без семейство.
D - Обича семейството си и много се грижи за него, най-вече материално.

•9. Парите за него са...
А - Възможност да пътува, да изглежда добре, да инвестира в мисията си и да развива бизнеса си.
В - Трябват му, за да живее и да издържа семейството, но не са чак толкова важни.
С - Никога не му стигат, все има нови желания за неговия желан луксозен живот.
D - Еквивалент на неговия успех, важни са за него.

•10. Сексът за него е...
А - Крайно важен, има много сексуална енергия, обича да флиртува и да излиза с красиви жени. Склонен е към полигамност. В секса е егоист. Може да бъде груб.
В - Добре е да го има, но не е смисълът на живота му. Харесва тантра секс.
С - Без хубав секс не се чувства добре, сексът за него е преживяване, но не е секс-маниак. За него е важно жената да е задоволена и тогава и той е щастлив.
D - Сексът е важен, без него не може да си представи живота.

•11. Ако ти искаш да получиш нещо от него, трябва да си...
А - Мила и да го убеждаваш, че наистина се нуждаеш от това. И да искаш повече. Няма да получиш всичко, но поне някаква част. Трябва да се аргументираш добре и да го уцелиш в добро настроение или когато се чувства виновен за нещо.
В – Ясно и точно да му кажеш, да му покажеш какво е и дори да отидеш с него да го вземете заедно.
С – Силна. Той дава само на жени, които много обича и които са силни и дори по-успешни от него. Ако жената е слаба и нуждаеща се, това го отблъсква и тогава често нищо не дава. Дава на музата си.
D - Ще ти даде всичко, което поискаш, ако това ще те направи щастлива. Но трябва да искаш чрез чувства и емоции.

•12. Това, което може да го отблъсне от една жена е, ако тя...
А – Не го изслушва и не иска да го следва. Ако тя е лоша домакиня. Ако тя е прекалено силна и го обвинява. Ако тя го ограничава и се опитва да го контролира.
В – Ако тя е глупава. Не поема отговорност за къщата и децата. Ако тя не работи и вдига много шум вкъщи.
С – Е зависима от него, мисли, че той й дължи нещо, иска да си стои вкъщи и чака той да осигури всичко.
D – Е неподдържана и грозна, не обича секса и не е сексуална. Ако тя опитва да го контролира или да го командва - не понася еманципирани жени.

•13. Ако ти трябва да го опишеш с няколко думи, кои би използвала?
А – Мъжкар, силен, труден и интересен мъж, с много приятели, хоби и активен начин на живот.
В - Спокоен, интелигентен, понякога малко мързелив.
С - Умен, непредсказуем, бързо мисли и навсякъде вижда ползи. Обича да продава.
D - Велик е, постига много, защото знае какво иска. Командир и винаги налага своето мнение.

•14. В каква посока работи?
А – Има собствен бизнес – иска да работи за себе си, не понася шефове. Обича свободата и природата.
В – Създава и твори (програми, музика, картини, книги и т.н.), компютри, IT-сектор, творческа дейност, където няма специално значение човешкият фактор. Писател, доктор, интелектуалец.
С - Продажби, мениджър на хотели, ресторанти, спа центрове, актьор, певец, нещо свързано с реклама, PR – там, където са важни човешкият фактор и продажбите.
D – Политик. Управител е, на служба е в армията, флота, държавните служби, полицай, пожарникар.

•15. Какво го плаши най-много?
А - Да няма свободата да прави каквото иска.
В - Да не успее да реализира своите проекти и творби.
С - Да банкрутира/ фалира. И да загуби своята жена и семейство.
D - Да не може да контролира и да командва.

Резултат: преброй колко броя от буквите А, В, С и D имаш. Това, което имаш най-много, е неговият основен тип. Това, което е най-малко, не е важно за него и няма нужда от това.

Тип А - мъж-първооткривател


За тего: Той обича новите неща, не обича да стои на едно и също място, за него е важно да има собствен бизнес. Той е бизнесмен и прави успешни бизнеси. Животът за него донякъде е сцена, където може да се покаже. Обича да е център на внимание. Христофор Колумб и другите известни първооткриватели са от неговия тип. Обича да експериментира и да прави това, което никой не е правил преди него. За него са важни правилата на обществото, но - от друга страна - обича да ги нарушава. С голямо удоволствие променя работа си, харесва му да живее в различни държави. Тренира различни видове спорт. Непрекъснато търси себе си. Много говори и предимно за себе си. Обикновено се облича много модерно, има хубав парфюм. Поддържан. Обича да показва лукс. Семейството за него е тихо пристанище, където обича да се връща след любовни бури.
Силни страни: Креативност и смелост, способност да рискува. Ако нямаше хора като него, може би досега бихме живели без Америка и без велики географически открития. Той е незаменим за купони и мероприятия. Когато влиза някъде, заедно с него влиза празникът. Затова има много приятели и познати.
Слаби страни: Не винаги довежда нещата до край, за него е важно какво ще кажат или помислят хората. Не е много лесен за семеен живот, защото често е доста егоцентричен и неговите желания стоят на първо място. Склонен е към полигамност. Често животът с него е доста рисков. Обича да излиза по-мъжки и не трябва да го ограничаваш в това.
Какви жени са подходящи за него: За брак – жена-момиче, която безкрайно се възхищава на мъже като него и е готова с часове да слуша разказите му. Но докато покорява нови хоризонти, има нужда от храна и някой да се грижи за децата и затова жената-домакиня е много подходяща за ролята на съпруга. С жена-кралица са добри понякога само приятелските отношения, иначе между тях цари пълно неразбиране. С жена-любовница са трудни отношенията - от една страна тя го привлича, от друга и двамата обичат вниманието и възхищението и не винаги са готови на компромиси, така че там се получава само флирт.

Известен мъж от този тип е Ричард Брансън. Филм, в който ще го откриеш: “Авиатор”.

Тип В - мъж-творец


За него: Важен е вътрешният му свят и самият той да се чувства комфортно в този свят. Интелигентен, дълбок, надежден. Знае какво иска и върви в своето темпо, изобщо не му пука за мнението на останалите. Обикновено се влюбва веднъж и за цял живот. Но жената не е основа на неговия живот. За него е важно да има самореализация и спокойствие. Обича да има свое лично пространство, където никой няма право да влиза. От гледна точка на работата той е от типа на IT-специалистите, художниците, музикантите, писателите. Хора, които обичат дълбоките неща. Вероятно не харесва повърхностните хора. За него не е важно как е облечен, затова понякога личи, че не е много поддържан.
Силни страни: Дълбочина, вярност и стабилност. С него се живее много лесно. Той дава свобода на своята половинка, но и от нея очаква същото. Иска жената да не му пречи да работи. Жените много го обичат и често връзката бързо става сериозна и прелимина в брак. Той е грижовен баща и верен съпруг.
Слаби страни: Понякога му липсва бързина и не винаги му стигат амбицията и вярата в себе си. Не винаги успява да разсмее една жена и понякога усеща, че не е толкова забавен и жените до него скучаят. Не може да поема инициатива и трябва да го водиш. Не винаги успява в това, което иска и понякога се оставя в позиция на нереализиран мъж.
Какви жени са подходящи за него: Жената-кралица и майка е много подходяща за съпруга. Тя му дава сила и финансова стабилност, той има време да твори и да живее по начин, който му харесва. Такава жена трябва да се грижи вкъщи да бъде подредено и приятно за двамата. С Жената-момиче връзката е трудна, тя има нужда от помощ и той също. Той предпочита да получава, отколкото да дава. Жената-любовница е привлекателна за него, но тя иска секс и не винаги може да приеме, че той в момента измисля нова програма и за него тя е по-важна от секса.

Известни мъже от този тип са Салвадор Дали и Алфред Хичкок. Филм, в който ще го откриеш: “Хичкок”.

Тип C - мъж-търговец


За него: Авантюристичен, активен, опитва много неща. Мечтае за истинско щастливо семейство, обича да прекарва време с жена си и децата. Той мисли бързо, винаги е готов за далавери и да направи нещо изгодно за него. Но да бъдем справедливи - понякога неговите идеи са изгодни също и за партньорите и клиентите му. Той обича да се учи и с удоволствие развива нови навици и умения, никога не спира с това и с голямо удоволствие инвестира в самия себе си. За него най-важни са парите. Той обича да говори за пари, за продажби, за бизнеса си, колко е успешен и т.н. Обича да обсъжда колко струват дрехите му, колата му, пътуванията му и т.н.
Силни страни: Умен, успешен, бърз. Обича и може да рискува в бизнеса. Готов е за промени. Успява да решава всичките си проблеми и за него кризата е възможност. Не спира и лесно върви напред. Прекрасен баща и е много отдаден на жена си.
Слаби страни: Често остава без пари, защото не винаги умее да смята добре и харчи, воден от емоцията, а не от разума. Мисли много за пари, зависим е от тях и затова те често бягат от него. В него ги няма тази воля и сила, за която мечтаят повечето жени. Обича силни жени и ако ти си слаба, бъди сигурна, че той ще те изостави в даден момент.
Какви жени са подходящи за него: Обича да му е интересно и затова кралица и любовница са много подходящи за съпруга. Тя трябва винаги да е красива, силна, успешна, свободолюбива и той да се страхува да я загуби. Само тогава тя му е интересна. Обича кучки и жените, които имат ясни граници и могат да го накажат, ако той не е прав. Разбира се, че няма да му е лесно с тях. Но нали той обича да му е трудно?!? Не са подходящи момиченцата - дразнят го със своята слабост и емоционалност. Домакините за него са жени от друга вселена и не са му особено интересни.
Известен мъж от този тип е Уил Смит. Филм, в който ще го откриеш: “Фокус”.

Тип D - мъж-управител


За него: Той обича властта и за него това е най-важното. Той обича да управлява и знае, че е добър в това. Консервативен е и често има брак, жена и дори ако няма много емоции, крайно трудно би се разделил с нея. Освен ако не се появи нова жена. Иска жените да харесват в него вътрешните му качества и мрази да говори за пари. Обича да му е забавно и весело. Обича млади и красиви жени. Може много красиво да ухажва. Харесва му да им подарява скъпи подаръци и да ги прави щастливи. Много е грижовен и хората се стремят да работят с него. Жените мечтаят да се омъжат за него. Обаче е крайно труден за семеен живот. За него съществуват само две мнения - неговото и неправилното. Трябва да му се подчиняваш и да го следваш. Мъжете го уважават, често неговите приятели не са само приятели, но и партньори в бизнеса или в спорта.
Силни страни: Умен, властен, доминиращ. Предизвиква уважение и възхищение у хората. Те очакват от него заповеди и подкрепа едновременно. Обича да е пръв. Ако прави нещо - прави го докрай и много професионално. Постига много, благодарение на вътрешната си сила и желанието да работи много. Строг е към себе си и към другите.
Слаби страни: Той има твърде малко слаби страни. Понякога му липсват човечност и способността да прощава. Не всички са толкова гениални и силни като него.
Какви жени са подходящи за него: Момиченце и любовница са подходящи за брак (идеално, ако жената съчетава и двете роли в себе си). Харесва му тяхната сексуалност и възхищението им към него. За него е важно жената да е красива и поддържана. С жената-кралица изгражда по-скоро бизнес отношения, тя предизвиква уважение в него. С жената -домакиня не се разбира добре, защото смята, че за домакинската работа има чистачки, не иска да има Пепеляшка вкъщи. Той иска и избира да живее с принцеса.

Известен мъж от този тип е Владимир Путин. Филм, в който ще го откриеш: “Кралят говори”.

Повече в детайли за мъжките и женски архетипове можеш да научиш в Гейша маратона по Viber, който стартира на 1 април. „Гейша“ е най-продаваният ми курс, система за женското развитие, в която до този момент се включиха над 50 000 жени и всички до една станаха щастливи. В условията на изолация заради Корона вируса, ти предлагам вариант, в който да използваш пълноценно времето, прекарано вкъщи и да направиш нещо за себе си. Сега идва твоят ред за трансформация! Скачай смело! Няма много време до началото!

Запиши се тук.

Четете още: Тест: Разбери каква си ти и какви мъже са най-подходящи за теб