Тест: Разбери какъв e мъжът до теб и дали си подхождате?

30 март 2020 | 13:47
1085
0
Снимки: Личен архив, Pexels
0

Тестът е направен от Наталия Кобилкина въз основа на теорията на К.Г.Юнг „Колективно безсъзнателно и архетипове". Днес тази теория се явява едно от най-големите съкровища, които са открити от психолозите.

Тестът се състои от две части. Първата (можеш да я откриеш тук) позволява да разбереш самата себе си, своите силни и слаби страни, какво и как можеш да промениш в себе си, за да имаш хармоничен личен живот. Също така ти дава насока какъв партньор е подходящ за брак и с какъв партньор можеш да изградиш приятелство или бизнес комуникация. Втората част разкрива какъв е настоящият ти партньор или мъжът, по който въздишаш. Когато откриеш твоя и неговия доминиращ архетип, ще си отговориш на много въпроси за отношенията ви.

Съвет: За да бъде тестът максимално обективен, по възможност, консултирай се с партньора си, ако не си сигурна в някой от отговорите.
Избери един от четирите варианта, който е най-подходящ за него и отбележи с буква а, в, с или d.

•1. Какъв герой му харесва най-много?
А – Ричард Брансън
В – Алфред Хичкок
С – Дейвид Бекъм
D – Владимир Путин

•2. Как обича да се облича?
А – Той трябва да се чувства свободен в дрехите, които носи и често избира спортния стил, който е удобен за екстремен живот, обича скъпи часовници, кожени якета и по-мъжкарски, леко груб стил дрехи.
В - Удобно, комфортът е най-важен за него, купува дрехи лесно и бързо, а често оставя тази задача на теб. За него дрехите не са важни. Дънките и фланелката са му любими.
С - Иска да не струват прекалено много, но да изглеждат добре и да личи, че това е скъпа марка. Има прекрасен вкус и комбинира дрехите си много добре, има смелост да използва ярки цветове.
D – Консервативен, костюмар, носи симетрични едноцветни дрехи. Костюм, риза и вратовръзка са най-любимият му избор. Често това е камуфлаж или воена униформа. Обича форми. Има определена марка, която носи в продължение на много години и която показва статуса му.

•3. Ако трябва да опише идеалната жена, за него тя е...
А - Възхитена и впечатлена от него, добра домакиня, вярна и може да се разчита на нея. С добър характер, важно е да готви и да се гриже добре за децата. Обикновено не много ярка жена, която предпочита естествения стил на обличане.
В – Интелигентна, сигурна, умна, надеждна, с добра професия и може да се разчита на нея. Практична и контролираща. Тя избира местата за почивка, училището за децата и дори позите в секса.
С - Ярка, енергична, самостоятелна, знае какво иска и го постига, сексуална, привлекателна, желана и от другите мъже. Бизнес-дама, успешна, изкарваща добри пари, свободолюбива.
D - Красива и послушна, прави това, което той иска, винаги поддържана и дори малко разглезена. Задъжително много емоционална, чувствителна и нуждаеща се.

•4. Неговата основна ценност е...
А – Свободата, новите неща и да прави революция. Той прави това, което наистина иска. Винаги е готов да рискува и да се впусне в нещо ново. Без да се замисли, би заминал за чужбина. Учи лесно езици, изгражда бизнеси от нищото. Пълен е с много идеи. Прекрасно делегира права и прави империи. Готов е на всичко, за да постигне целта си. Бизнесмен и човек, който цени свободата си и факта, че няма шеф. Носи отговорност и понякога игре със закона.
В – Вътрешният му свят и да твори. Иска да го оставят на мира, за да може да прави каквото си иска, обича да мисли и да не говори много, комфортно се чувства сам и не иска някой да прекрачва неговите граници. Парите не са толкова важни за него. Иска признание за това, което прави.
С – Парите, семейството и къщата му. Жената играе главна роля в живота му. Важно е тя да бъде щастлива и да е до него, тя е неговата муза, а той много държи на семейството и децата, супер баща е. Парите са основа за него. Когато няма пари, не се чувства добре и затова се старае да печели добре.
D - Властта. Обича сигурността и стабилността. Често работи в корпорации и бавно израства от долу до горе. Обича и може да управлява екипи. Харесва му да изгражда бизнес/компания, да комуникира с хората, за да постига своите цели. Той е силен мъж и знае точно какво иска.

•5. Той си мечтае...
А – За бизнес и свобода! Не може да се подчинява. Иска да има свой бизнес и да следва мисията си, да обиколя света и да види нещо ново, иска да създаде нещо ново, което не е съществувало досега.
В - Да измисли нещо творческо, велико и да се радва на своето изобретение, програма и т.н.
С - Да има много пари, красива къща и да живее така, както иска, да има хубава жена.
D - Да управлява или да работи в голяма компания и да бъде шеф. Важно е да бъде най-главният.

•6. Как обича да прекарва свободното си време?
А - Купони, забавления, общуване с хора или екстремни видове спорт.
В - Да чете интересна книга, да пише нещо или да измисля нещо.
С - Да прави секс с хубава жена на луксозна почивка, обича лукса, ресторантите, масажите...
D – С приятелка на хубаво място, да чете на спокойствие.

•7. Работата за него е...
А - Мисията на живота му, успех, предизвикателство, надскачане на себе си, забавно му е да работи, там може да се покаже.
В – Творчество и самореализация, харесва му това, което прави.
С - Начин за печелене на пари.
D – Властта и доказването, че той е босът, основата на неговия живот, начин за доказване, че може всичко.

•8. Семейството за него е...
А - Важна част, но основно заради децата, има и други цели в живота.
В - Някакви задължения - разбира се, че трябва да има семейство.
С – Всичко, обича много жена си и децата си и не си представя живота си без семейство.
D - Обича семейството си и много се грижи за него, най-вече материално.

•9. Парите за него са...
А - Възможност да пътува, да изглежда добре, да инвестира в мисията си и да развива бизнеса си.
В - Трябват му, за да живее и да издържа семейството, но не са чак толкова важни.
С - Никога не му стигат, все има нови желания за неговия желан луксозен живот.
D - Еквивалент на неговия успех, важни са за него.

•10. Сексът за него е...
А - Крайно важен, има много сексуална енергия, обича да флиртува и да излиза с красиви жени. Склонен е към полигамност. В секса е егоист. Може да бъде груб.
В - Добре е да го има, но не е смисълът на живота му. Харесва тантра секс.
С - Без хубав секс не се чувства добре, сексът за него е преживяване, но не е секс-маниак. За него е важно жената да е задоволена и тогава и той е щастлив.
D - Сексът е важен, без него не може да си представи живота.

•11. Ако ти искаш да получиш нещо от него, трябва да си...
А - Мила и да го убеждаваш, че наистина се нуждаеш от това. И да искаш повече. Няма да получиш всичко, но поне някаква част. Трябва да се аргументираш добре и да го уцелиш в добро настроение или когато се чувства виновен за нещо.
В – Ясно и точно да му кажеш, да му покажеш какво е и дори да отидеш с него да го вземете заедно.
С – Силна. Той дава само на жени, които много обича и които са силни и дори по-успешни от него. Ако жената е слаба и нуждаеща се, това го отблъсква и тогава често нищо не дава. Дава на музата си.
D - Ще ти даде всичко, което поискаш, ако това ще те направи щастлива. Но трябва да искаш чрез чувства и емоции.

•12. Това, което може да го отблъсне от една жена е, ако тя...
А – Не го изслушва и не иска да го следва. Ако тя е лоша домакиня. Ако тя е прекалено силна и го обвинява. Ако тя го ограничава и се опитва да го контролира.
В – Ако тя е глупава. Не поема отговорност за къщата и децата. Ако тя не работи и вдига много шум вкъщи.
С – Е зависима от него, мисли, че той й дължи нещо, иска да си стои вкъщи и чака той да осигури всичко.
D – Е неподдържана и грозна, не обича секса и не е сексуална. Ако тя опитва да го контролира или да го командва - не понася еманципирани жени.

•13. Ако ти трябва да го опишеш с няколко думи, кои би използвала?
А – Мъжкар, силен, труден и интересен мъж, с много приятели, хоби и активен начин на живот.
В - Спокоен, интелигентен, понякога малко мързелив.
С - Умен, непредсказуем, бързо мисли и навсякъде вижда ползи. Обича да продава.
D - Велик е, постига много, защото знае какво иска. Командир и винаги налага своето мнение.

•14. В каква посока работи?
А – Има собствен бизнес – иска да работи за себе си, не понася шефове. Обича свободата и природата.
В – Създава и твори (програми, музика, картини, книги и т.н.), компютри, IT-сектор, творческа дейност, където няма специално значение човешкият фактор. Писател, доктор, интелектуалец.
С - Продажби, мениджър на хотели, ресторанти, спа центрове, актьор, певец, нещо свързано с реклама, PR – там, където са важни човешкият фактор и продажбите.
D – Политик. Управител е, на служба е в армията, флота, държавните служби, полицай, пожарникар.

•15. Какво го плаши най-много?
А - Да няма свободата да прави каквото иска.
В - Да не успее да реализира своите проекти и творби.
С - Да банкрутира/ фалира. И да загуби своята жена и семейство.
D - Да не може да контролира и да командва.

Резултат: преброй колко броя от буквите А, В, С и D имаш. Това, което имаш най-много, е неговият основен тип. Това, което е най-малко, не е важно за него и няма нужда от това.

Тип А - мъж-първооткривател


За тего: Той обича новите неща, не обича да стои на едно и също място, за него е важно да има собствен бизнес. Той е бизнесмен и прави успешни бизнеси. Животът за него донякъде е сцена, където може да се покаже. Обича да е център на внимание. Христофор Колумб и другите известни първооткриватели са от неговия тип. Обича да експериментира и да прави това, което никой не е правил преди него. За него са важни правилата на обществото, но - от друга страна - обича да ги нарушава. С голямо удоволствие променя работа си, харесва му да живее в различни държави. Тренира различни видове спорт. Непрекъснато търси себе си. Много говори и предимно за себе си. Обикновено се облича много модерно, има хубав парфюм. Поддържан. Обича да показва лукс. Семейството за него е тихо пристанище, където обича да се връща след любовни бури.
Силни страни: Креативност и смелост, способност да рискува. Ако нямаше хора като него, може би досега бихме живели без Америка и без велики географически открития. Той е незаменим за купони и мероприятия. Когато влиза някъде, заедно с него влиза празникът. Затова има много приятели и познати.
Слаби страни: Не винаги довежда нещата до край, за него е важно какво ще кажат или помислят хората. Не е много лесен за семеен живот, защото често е доста егоцентричен и неговите желания стоят на първо място. Склонен е към полигамност. Често животът с него е доста рисков. Обича да излиза по-мъжки и не трябва да го ограничаваш в това.
Какви жени са подходящи за него: За брак – жена-момиче, която безкрайно се възхищава на мъже като него и е готова с часове да слуша разказите му. Но докато покорява нови хоризонти, има нужда от храна и някой да се грижи за децата и затова жената-домакиня е много подходяща за ролята на съпруга. С жена-кралица са добри понякога само приятелските отношения, иначе между тях цари пълно неразбиране. С жена-любовница са трудни отношенията - от една страна тя го привлича, от друга и двамата обичат вниманието и възхищението и не винаги са готови на компромиси, така че там се получава само флирт.

Известен мъж от този тип е Ричард Брансън. Филм, в който ще го откриеш: “Авиатор”.

Тип В - мъж-творец


За него: Важен е вътрешният му свят и самият той да се чувства комфортно в този свят. Интелигентен, дълбок, надежден. Знае какво иска и върви в своето темпо, изобщо не му пука за мнението на останалите. Обикновено се влюбва веднъж и за цял живот. Но жената не е основа на неговия живот. За него е важно да има самореализация и спокойствие. Обича да има свое лично пространство, където никой няма право да влиза. От гледна точка на работата той е от типа на IT-специалистите, художниците, музикантите, писателите. Хора, които обичат дълбоките неща. Вероятно не харесва повърхностните хора. За него не е важно как е облечен, затова понякога личи, че не е много поддържан.
Силни страни: Дълбочина, вярност и стабилност. С него се живее много лесно. Той дава свобода на своята половинка, но и от нея очаква същото. Иска жената да не му пречи да работи. Жените много го обичат и често връзката бързо става сериозна и прелимина в брак. Той е грижовен баща и верен съпруг.
Слаби страни: Понякога му липсва бързина и не винаги му стигат амбицията и вярата в себе си. Не винаги успява да разсмее една жена и понякога усеща, че не е толкова забавен и жените до него скучаят. Не може да поема инициатива и трябва да го водиш. Не винаги успява в това, което иска и понякога се оставя в позиция на нереализиран мъж.
Какви жени са подходящи за него: Жената-кралица и майка е много подходяща за съпруга. Тя му дава сила и финансова стабилност, той има време да твори и да живее по начин, който му харесва. Такава жена трябва да се грижи вкъщи да бъде подредено и приятно за двамата. С Жената-момиче връзката е трудна, тя има нужда от помощ и той също. Той предпочита да получава, отколкото да дава. Жената-любовница е привлекателна за него, но тя иска секс и не винаги може да приеме, че той в момента измисля нова програма и за него тя е по-важна от секса.

Известни мъже от този тип са Салвадор Дали и Алфред Хичкок. Филм, в който ще го откриеш: “Хичкок”.

Тип C - мъж-търговец


За него: Авантюристичен, активен, опитва много неща. Мечтае за истинско щастливо семейство, обича да прекарва време с жена си и децата. Той мисли бързо, винаги е готов за далавери и да направи нещо изгодно за него. Но да бъдем справедливи - понякога неговите идеи са изгодни също и за партньорите и клиентите му. Той обича да се учи и с удоволствие развива нови навици и умения, никога не спира с това и с голямо удоволствие инвестира в самия себе си. За него най-важни са парите. Той обича да говори за пари, за продажби, за бизнеса си, колко е успешен и т.н. Обича да обсъжда колко струват дрехите му, колата му, пътуванията му и т.н.
Силни страни: Умен, успешен, бърз. Обича и може да рискува в бизнеса. Готов е за промени. Успява да решава всичките си проблеми и за него кризата е възможност. Не спира и лесно върви напред. Прекрасен баща и е много отдаден на жена си.
Слаби страни: Често остава без пари, защото не винаги умее да смята добре и харчи, воден от емоцията, а не от разума. Мисли много за пари, зависим е от тях и затова те често бягат от него. В него ги няма тази воля и сила, за която мечтаят повечето жени. Обича силни жени и ако ти си слаба, бъди сигурна, че той ще те изостави в даден момент.
Какви жени са подходящи за него: Обича да му е интересно и затова кралица и любовница са много подходящи за съпруга. Тя трябва винаги да е красива, силна, успешна, свободолюбива и той да се страхува да я загуби. Само тогава тя му е интересна. Обича кучки и жените, които имат ясни граници и могат да го накажат, ако той не е прав. Разбира се, че няма да му е лесно с тях. Но нали той обича да му е трудно?!? Не са подходящи момиченцата - дразнят го със своята слабост и емоционалност. Домакините за него са жени от друга вселена и не са му особено интересни.
Известен мъж от този тип е Уил Смит. Филм, в който ще го откриеш: “Фокус”.

Тип D - мъж-управител


За него: Той обича властта и за него това е най-важното. Той обича да управлява и знае, че е добър в това. Консервативен е и често има брак, жена и дори ако няма много емоции, крайно трудно би се разделил с нея. Освен ако не се появи нова жена. Иска жените да харесват в него вътрешните му качества и мрази да говори за пари. Обича да му е забавно и весело. Обича млади и красиви жени. Може много красиво да ухажва. Харесва му да им подарява скъпи подаръци и да ги прави щастливи. Много е грижовен и хората се стремят да работят с него. Жените мечтаят да се омъжат за него. Обаче е крайно труден за семеен живот. За него съществуват само две мнения - неговото и неправилното. Трябва да му се подчиняваш и да го следваш. Мъжете го уважават, често неговите приятели не са само приятели, но и партньори в бизнеса или в спорта.
Силни страни: Умен, властен, доминиращ. Предизвиква уважение и възхищение у хората. Те очакват от него заповеди и подкрепа едновременно. Обича да е пръв. Ако прави нещо - прави го докрай и много професионално. Постига много, благодарение на вътрешната си сила и желанието да работи много. Строг е към себе си и към другите.
Слаби страни: Той има твърде малко слаби страни. Понякога му липсват човечност и способността да прощава. Не всички са толкова гениални и силни като него.
Какви жени са подходящи за него: Момиченце и любовница са подходящи за брак (идеално, ако жената съчетава и двете роли в себе си). Харесва му тяхната сексуалност и възхищението им към него. За него е важно жената да е красива и поддържана. С жената-кралица изгражда по-скоро бизнес отношения, тя предизвиква уважение в него. С жената -домакиня не се разбира добре, защото смята, че за домакинската работа има чистачки, не иска да има Пепеляшка вкъщи. Той иска и избира да живее с принцеса.

Известен мъж от този тип е Владимир Путин. Филм, в който ще го откриеш: “Кралят говори”.

Повече в детайли за мъжките и женски архетипове можеш да научиш в Гейша маратона по Viber, който стартира на 1 април. „Гейша“ е най-продаваният ми курс, система за женското развитие, в която до този момент се включиха над 50 000 жени и всички до една станаха щастливи. В условията на изолация заради Корона вируса, ти предлагам вариант, в който да използваш пълноценно времето, прекарано вкъщи и да направиш нещо за себе си. Сега идва твоят ред за трансформация! Скачай смело! Няма много време до началото!

Запиши се тук.

Четете още: Тест: Разбери каква си ти и какви мъже са най-подходящи за теб

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.