Представи си, че съществуват 5 ценности. Разбира се, всеки човек има своите ценности и те може да са различни, но ние ще вземем неща, които са важни за повечето хора.

Деца.
Работа, самореализация, пари.
Мъж, любов.
„Аз съм“ като личност.
Родители, приятели.

Преди да продължиш да четеш, подреди тези ценности по степента на важност за теб.

Когато аз правих този тест за първи път под ръководството на мой колега, мъж, се замислих и после отговорих: „Децата са най-важни - те не могат без майката. След това – любов и партньор – той също има нужда от мен. После родители, после работа и накрая Аз.“ И попитах: „Правилно ли е?“

- Защо слагаш себе си на последното място? Защо изневеряваш на себе си? – тихо ме попита той.
- Какво значи „изневерявам“? Аз искам да направя щастливи моите близки - какво лошо има в това? Те са важни за мен!
- А ти не си ли важна за себе си? Никога няма да можеш да направиш щастливи каквито и да е хора, ако самата ти не си щастлива. Нека да ти предложа един вариант и ти ще решиш доколко ще ти хареса. На първото място ще сложим теб – „Аз съм“ като личност. Това означава да правиш това, което ти наистина искаш. „Обичай ближния си като себе си“, пише в Библията. Ти не можеш истински да обичаш другия, докато не се научиш да обичаш себе си. Как ще разбереш, че обичаш себе си? Напиши наръчник на любовта. Представи си, че пред теб има човек, който никога не се е обичал. И ти искаш да го научиш. Какво би му казала да прави?

И той ме погледна с хитра усмивка. Хм…никога не се бях замисляла над това.

Първо, да си дава поощрение и похвала за всичко, което прави.

Второ, да благодари за всички действия и дори ако се провали, пак да е благодарен, че е направил всичко възможно.

Трето, да се събужда с усмивка и да си пожелава нещо за деня.

Четвърто, преди да се храни, да помирише храната и да определи доколко тялото му иска да я яде и ако усеща, че не е неговата миризма – да не я яде.

Пето, да си избира дрехите много внимателно и с голяма любов.

Шесто, да общува само с тези хора, които го зареждат и са позитивни.

Седмо, да започне повече да се приема и да се харесва.

Осмо, да си казва, че се обича.

Девето, да си дава почивка и да си позволява глезотии.

Десето, да се занимава с творчество!

Готова съм!!! Какво ще кажеш?! – попитах накрая.

- Много си добра! Всеки човек може сам за себе си да определи какво значи да се обича. И всеки месец може да разширява този списък. Съгласна ли си с мен, че когато си била дете и майка ти не е била щастлива, ти също си се чувствала нещастна. И след като порасна, за теб отново е много важно твоята майка да се чувства щастлива, нали? Ще ти споделя една тайна за нас, мъжете. За всеки жив мъж на тази планета е много важно жената до него да се чувства щастлива. Защото ние, мъжете, няма как да можем да имаме деца, без да имаме жена. И не просто жена, а жена, която ни обича и иска да има деца от нас. Затова трябва първо да я направим щастлива. В момента, в който тя се чувства нещастна, ние искаме да бягаме, защото за нас това означава, че щом тя е нещастна, ние сме виновни. И понеже не искаме да се чувстваме лоши и виновни, предпочитаме да бягаме. Само ако нашата любима жена е щастлива, и ние можем да се почувстваме щастливи. Затова и за мъжа ти е важно ти да слагаш своето лично щастие на първото място.

На второто място предлагам да сложим работата и самореализацията. Индийците казват, че в момента, когато ти намериш своята дхарма – тогава към теб идва и богаството. Когато има богатство, се появява и слава, и признание. И точно тогава получаваш и духовното си развитие. И тогава ти си готова да срещнеш човека, с когото можеш да изградиш връзка на най-високо духовно ниво.

На трето място - любовта и партньора - и да имате хармонични и любящи партньорски отношения.
После деца и родители.

Всяко нещо, което слагаш пред себе си, е проблемна зона. Това работи само ако си т.нар. жена Годзила и вървиш повече чрез мъжката енергия. Обаче, ако си жена, която е създадена за любов и семейство, на първото място пак заставаш ти - твоето щастие е винаги над всичко. След това партньорът, децата, работата и родителите.

Напълно се съгласих с него и отдавна прилагам тази теория в работата с моите клиенти. Важно е да намериш какво наистина искаш ти и само тогава можеш да се почувстваш щастлива и удовлетворена.

За да разбереш истината за себе си, ти препоръчвам да се включиш в едно интересно предизвикателство - Гейша маратон по Viber. „Гейша“ е най-продаваният ми курс, система за женското развитие, в която до този момент се включиха над 50 000 жени и всички до една станаха щастливи. Сега идва твоят ред за трансформация! Скачай смело!

Запиши се тук >>

Наталия Кобилкина