Автор
Весела Георгиева

Тези здравословни проблеми на кралица Летисия трябва да са предупреждение за Кейт Мидълтън

Испанската кралица е сред най-елегантните кралски личности. Факт е, че тя винаги попада в класациите за добре облечени дами и има невероятен стил.

Летисия има богата колекция от обувки ток, която обаче май ще трябва да изостави съвсем скоро.

View post on Instagram
 

Съпругата на Фелипе VI изненада своите почитатели по-рано този месец, когато се появи на официално събитие, обула обувки с нисък ток. Този нетрадиционен избор на красивата Летисия обаче има своето логично обяснение.

Явно съпругата на испанския крал се е сблъскала със сериозен здравословен проблем, пише испанското онлайн издание El Mundo. Медията споделя, че лекарят на Летисия Ортис я е посъветвал да избягва високи токове. Медицинската препоръка се дължи на два болезнени здравословни проблема, разказва британското издание HELLO!

Единият от тях е хронична метатарсалгия (болка в метатарзалната част, която се намира е в долната част на пръстите) и на двата крака, както и неврома на Мортън в десния крак. Второто състояние представлява удебеляване на тъканта около един от нервите, водещи до пръстите на краката.

И двата проблема се дължат на продължителното носене на обувки с висок ток.

View post on Instagram
 

Преди време една друга известна дама - стилната Виктория Бекъм, също имаше проблем със здравето на стъпалата и бе посъветвана да остави за известно време обувките с ток в гардероба си.

Здравословните проблеми на кралица Летисия могат да послужат като предупреждение за принцесата на Уелс, която редовно носи високи токчета за публични ангажименти, пише още HELLO!

Изданието съветва дамите да внимават с обувките, които избират, и да се грижат добре за краката си.