Автор
Woman.bg

Той заряза работата си, за да бъде до обезобразената си съпруга!

Днес все повече хора спират да вярват в голямата, безусловната, същинската любов. Попаднали във водовъртежа на делничните задължения и грижи, повечето от тях си мислят, че на истинска любов ще попаднат само в романите и филмите. Самозаблуждавайки се, че такава в реалния живот, в днешните объркани времена, не може да съществува.

Чиста, безкористна, всеотдайна и дълбока любов обаче действително има! Без значение дали си надарен с изумителна красота, или видът ти е по-обикновен и невзрачен. За истинската любов по-важното е друго – онова, което носиш вътре в себе си. Доказателство за това е драматичната история на австралийската спортистка Турия Пит, която през 2011 г. става жертва на жесток пожар, обезобразил красивото ѝ лице и тяло до неузнаваемост.



Силата на духа ѝ, жаждата ѝ за живот, обичта ѝ към хората и най-вече подкрепата и всеотдайните грижи на нейния дългогодишен приятел Майкъл Хоскин – всичко това помага на младата жена да се изправи бързо на крака и да намери сили за новия живот. Днес тази смела жена, която не се смущава от променената си външност, с готовност се снима за лъскави корици и смята себе си за „най-щастливата в света“.

Всъщност самата Турия често изтъква любовта на Майкъл (местен полицай, който се отказва от работата си, за да се превърне в най-вярната ѝ и непоклатима опора) като ключа към оцеляването си. Често пъти тя споделя, че това е човекът, който я кара да се чувства най-щастливото момиче на света.



Турия е родена в Таити и се мести да живее със семейството си в Австралия, когато е на 3 години. Там тя среща своя годеник в училище. Първоначално въздишала по него от разстояние, тъй като се притеснявала да го заговори. С течение на времето двамата успели да завържат контакт, а впоследствие влюбената жена с възторг научила, че Майкъл също не бил безразличен към нея. Двамата започнали да излизат през 2009 г. и от тогава до сега Хоскин е неотлъчно до своята любима. Независимо от факта, че сега тя няма нищо общо с красавицата от миналото, в която се е влюбил.

Турия упражнявала мечтаната професия в Рио Тенто – професионален състезател по лека атлетика, и имала до себе си най-прекрасния мъж, за когото някога е мечтала. До момента, в който всичко се преобърнало с главата надолу през злощастния месец септември 2011 г.

По време на 100-километровия маратон в Кимбърли Турия се озовава в зловещите лапи на страшен пожар. В резултат на неконтролируемата огнена сила тя претърпява изгаряния на 65% от тялото си, губи пръстите на дясната си ръка и прекарва 5 месеца в болница.

След 200 операции и всеотдайните грижи на любимия мъж тя успява да възвърне силите си и да се възстанови психически след инцидента.



Неведнъж Турия е споделяла пред медиите следното: „Много хора не разбират, но животът ми всъщност е невероятен. Имам удивителен партньор, любящо семейство и верни приятели. Живея на едно от най-красивите места в Австралия. Затова, когато някой ми каже, че ме съжалява, не успявам да го разбера. Аз не изпитвам съжаление към себе си... ни най малко дори.“

„Трябваше да се боря със зъби и нокти за място сред живите. Да се науча да ходя, да говоря наново. Всички неща, които преди приемах за даденост, се превърнаха в задачи, чието изпълнение ме затрудняваше ужасно“, разказва още тя.

Няколко години по-късно, през 2017 г. Турия е споходена от най-голямото щастие в живота си – на бял свят се появява нейната първа рожба – сина ѝ Хакавай Хоскин. А днес гордите родители са в трепетно очакване и на втората си рожба.

Четете още: Трагичната история на влюбените от Чернобил, която разтърси света