Автор
Woman.bg

Топ 10 неща, които са важни за мъжете в личния живот днес

През последния век представите за това какво е нужно на мъжете, за да бъдат щастливи в любовния си живот, са се променили много. Макар и някои неща да са неподатливи на времето, ето на какво държат съвременните мъже.

1. Мъжете харесват честни жени

Преди се е смятало, че всеки един мъж губи ума и дума от ласкателства и неискрени похвали. В днешно време обаче, според специалистите в сферата на любовните връзки и брака, честността се цени от мъжете не по-малко от верността, уважението и физическата привлекателност. Мъжете искат да чуват истината от партньорките си. Истината – но не и критики по свой адрес! Идеалната жена изказва мнението си искрено, но без да осъжда.

2. Мъжете нямат нищо против да си побъбрят


Колкото и странно да ви се струва, мъжете нямат нищо против тъй наречените „празни приказки“. Напротив, те искрено се интересуват как я карате и не харесват мълчаливи дами. Според учените една от основните причини за раздяла на двойките е липсата на общуване. Ако нямате за какво да си поговорите, това е много тревожен сигнал. Само общувайки, ние можем да разберем чувствата на партньора.

3. Мъжете са по-романтични от жените


Да не повярваш! Но учените така твърдят. Гуендолин Сайдман, американска психоложка и експерт по междуличностните отношения, е провела сравнителен анализ на нивото на романтичните чувства при двата пола и е стигнала до неочакваното заключение, че мъжете са по-големи романтици от жените. Обикновено господата държат на силните чувства, в които са готови да признаят любовта си първи. Жените пък се показали по-прагматични в избора си на партньори.

4. Мъжете харесват гримирани жени


Повечето мъже твърдят, че няма нищо по-хубаво от естествената красота. Но това не е вярно. По данни на американски сайтове за запознанства повече предложения получават регистрираните дами, които използват грим и си правят прически. Тоест, физическата привлекателност и външната красота се ценят от господата – или поне така твърди Вrightside.

5. Любовта на мъжа минава през стомаха

Домашната храна е от голямо значение за мъжете, а самият процес на готвене има почти сакрален смисъл. Вкусните миризми вкъщи създават усещане за уют и комфорт. Освен това повечето мъже се радват, ако любимата им приложи някоя наистина сложна рецепта и им сготви нещо необичайно. Да, мъжете обичат жените да им готвят – и това не е стереотип.

6. Мъжете не обичат да стават обект на вниманието на околните

Ако не си представяте живота си без Facebook или Instagram и охотно изнасяте в публичното пространство подробности от личния ви живот, не забравяйте, че това може да не се хареса на близките ви. Мъжете ги плаши перспективата да придобият съмнителна слава в социалните мрежи и изобщо не си мечтаят да станат обект на публично обсъждане. Според психолозите господата предпочитат да отбягват излишното внимание и ценят жените, които умеят да държат личния си живот в тайна.

7. Мъжете предпочитат самодостатъчни жени

Милото очарователно глупаче, което слуша партньора си с отворена уста, най-вероятно ще изгуби по точки срещу една уверена в себе си, независима дама, която може да стане равностоен партньор и да участва пълноценно в преодоляването на трудностите в съвместния живот. На силната жена човек може да разчита. Освен това самодостатъчните жени са доволни от живота си и са по-уравновесени.

8. Мъжете имат нужда от лично пространство

Психоложката Дебора Танен твърди, че според наблюденията ѝ жените се опитват да прекарват цялото си свободно време с любимия, докато мъжете предпочитат да останат независими и да прекарват част от времето си насаме. В това отношение всяка двойка трябва да се постарае да намери идеалния си баланс. Повечето експерти са на мнение, че задушаващата любов и патологичната ревност могат да съсипят и най-щастливия брак.

9. Мъжете не мислят за секс постоянно

Стереотипът, че на мъжете само едно им трябва, е ужасно остарял. Според психолога Джед Даймънд именно жените са виновни за възникването на този предразсъдък, тъй като очакват определен тип поведение от партньорите си – смело и леко грубовато. Всъщност мъжете държат не само на физическата близост, но и на чувството за спокойствие, уют, топлина и разбиране. Силният пол се е уморил да се доказва като алфа-самец.

10. Мъжете мечтаят поравно за синове и за дъщери

Смята се, че всички мъже си мечтаят да имат син, за да продължат рода си. Освен това с дете от мъжки пол могат да ходят заедно на риба и да гледат футбол. При това обаче, според проучване, проведено през 2011 г. от институт „Галъп“, повечето анкетирани господа си мечтаят за дъщеричка. Психолозите обясняват това явление със страха на бъдещите родители от проблемите, които са свързани с гледането на момче – сбивания, пакости, проблеми в училище. Междувременно много интернет-потребители споделят мнението, че в съвременния свят полът на детето няма значение и че е неуместно да сравняваме кои са по-добри – момчетата или момичетата.