Това е силна жена: Четири дни след смъртта на принц Филип кралицата направи това и предизвика възхищение

Да, тя е в траур. Да, тя е тъжна. Но четири дни след смъртта на нейната опора, любимият мъж, британската кралица се върна на работа. Защо?

Държавата е в двуседмичен траур. Пред Бъкингам и Уиндзор хората оставят планини от цветя в памет на мъжа, който цял живот бе плътно до своята кралица - като сянка - верен и подкрепящ, с чувство за хумор и мъдрост.

View post on Instagram
 

Но въпреки тъгата и сълзите в очите Елизабет Втора се върна на работа четири дни след кончината на принц Филип. А причината е, че пожела да отдаде почит на един свой служител, който се пенсионира след 14 години вярна служба.

View post on Instagram
 

Става въпрос за лорд Чембърлейн - Уилям Пийл, който служи вярно на короната като лорд-шамбелан при кралския двор. Ърл Пийл обяви плановете си за пенсиониране миналата година, съобщава BBC. Неговите задължения като лорд Чембърлейн включват планиране на кралски церемонии.

Неговият заместник, бившият шеф на MI5 - Андрю Паркър, пое новите си задължения малко повече от седмица преди смъртта на принц Филип.

Близки до кралицата споделят за People, че тя ще продължи да изпълнява своите ангажименти, разбира се, с подкрепата на членовете на семейството си. Те няма да я оставят да присъства сама на официални събития, а тя ще продължи напред. "Филип също би искал да опита", казва източникът за медията.

View post on Instagram
 

Между другото по-рано стана ясно, че е твърде вероятно кралицата да седи сама по време на погребението на съпруга си и да носи маска, заради ковид ограниченията.

След погребението Елизабет Втора може би ще остане в Уиндзор, а Бъкингам ще използва повече като офис.