Автор
Веселина Петрова

Това, което си е ваше, ще дойде и без да го търсите

Животът си знае работата. Тъкмо си мислиш, че ти е объркал всичко, а той ти го е подредил. Това, което е твое, ще дойде. Това, което не е твое, ще си иде. Вярвайте в това, защото е самата истина.

И няма нужда да бъдете нещо различно от това, което сте, само, за да привлечете нечие внимание.

„Бъди какъвто си и казвай това, което чувстваш, защото тези, които не те приемат, нямат значение, а тези които имат значение, ще те приемат.”, казва д-р Сюс. И е абсолютно прав. Защото живеейки като някой друг, опитвайки се да бъдете други, за да се харесате, за да получите нещо, което си мислите, че ще ви направи щастливи, вие губите себе си. Губите своето Аз. И в един момент онова, което сте желали, ще дойде, но вие няма да се почувствате щастливи.

Бъдете себе си. Обичайте живота си и бъдете благодарни за това, което сте, което имате и което ви се изпраща. Не търсете. Онова, което си е ваше, ще дойде. И то в момента, в който сте готови да го посрещнете.

Повярвайте ми, така е. Мога да го илюстрирам с безброй примери от моя живот. И раздялата, и любовта, и раждането на децата, и успехът в работата - всичко си идва в точното време. Може да ви се струва, че не ви се получават нещата, че всички се радват на любов, семейство, пари, а вие не. Но не сте прави. Бъдете търпеливи. Бъдете благодарни. Бъдете отворени към света и той ще ви отговори със същото.

"Онова, което е в душата ти, е само твое!", казва Уитни Хюстън. А ние сме убедени, че онова, което е записано за теб във вселенската карта, ще се случи и няма нужда да го чакаш или търсиш. Живей! Просто живей. По най-добрия начин. Всеки миг. Всеки час. И когато един ден се обърнеш назад, ще видиш, че най-доброто за теб си е дошло при теб.